Valilik dava açmıştı, duruşması görülecek

Valilik dava açmıştı, duruşması görülecek

Temmuz ayında gramajı değişmeden 100 gram simit, 12,5 TL'den 15 TL'ye çıkarılmıştı. Kocaeli Valiliği, bu kararı alan esnaf odasına dava açmıştı. Davanın ilk duruşması 4 Aralık.

Editor: Haber Editörü
18 Ekim 2024 - 14:12

 

Kocaeli Pastacılar, Börekçiler, Yufkacılar, Çikolata, Şeker, Dondurma İmalatı ve Ticareti Esnaf ve Sanatkârlar Odası, mayıs ayında simit fiyatlarına zam talebinde bulunmuştu. Ancak, bu teklif öncelikle Kocaeli'de kurulan komisyon tarafından reddedilmiş, ardından Ticaret Bakanlığı’ndan da olumsuz yanıt almıştı. Tüm bu engellere rağmen, esnaf odası son çare olarak teklifi Kocaeli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) Yönetim Kurulu’na sundu.

KESOB Onayı ve Uygulama Başlangıcı

KESOB Yönetimi, esnaf odasının 100 gramı 15 TL olan yeni simit fiyat tarifesini onayladı ve bu tarife ağustos ayından itibaren simitçilerde uygulanmaya başladı. Ancak, Kocaeli Valiliği bu durumu hukuki yola taşımakla kalmadı, aynı zamanda esnaf odasına karşı tarifeye itirazda bulundu.


Dava Süreci ve Beklentiler

Dava süreci, Kocaeli Adalet Sarayı’nda 4 Aralık’ta başlayacak. İlk duruşmadan bir karar çıkması beklenmiyor, ancak bu durum simit fiyatları üzerindeki belirsizliği artırıyor. Esnaf ve vatandaşlar, sürecin nasıl sonuçlanacağına dair merak içinde.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
AK Parti Darıca'da neler oluyor?
AK Parti Darıca'da neler oluyor?
Havalar nasıl olacak?
Havalar nasıl olacak?