Örgün eğitim çağı dışına çıkmış, herhangi bir mesleği olmayan veya almış olduğu mesleki eğitimle iş bulamayan bireylere sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda, mesleki ve teknik beceri kazandırıp, belgelendirilerek beşeri sermayeyi geliştirmeyi amaçlayan Ustam Kocaeli Projesi'nin, Kocaeli Üniversitesi’ndeki ilk eğitimi bugün başladı.
Kocaeli Üniversitesi’nin destekleriyle hayata geçirilen ve istihdam alanında Türkiye’ye örnek olacak olan Ustam Kocaeli Projesi’nin tanıtımı geniş katılım ile Mart ayında gerçekleştirilmişti. Kısa süre önce başvuruların başladığı projede, eğitim veren kurumlar arasında yer alan Kocaeli Üniversitesi’ndeki ilk eğitim Uzun Çiftlik Nuh Çimento MYO’da, Bilgisayar Destekli Tasarım Üretim (CAD-CAM) Eğitim programı ile başladı. 12 kişinin katılım gösterdiği eğitim programı üç ay sürecek ve eğitim sonunda kursiyerlere sertifika verilecek.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yönetiminde, Kocaeli’nin sanayisinde nitelikli istihdam ihtiyacını belirlemek amacıyla gerçekleştirilen projeye; Kocaeli Üniversitesi, Uzunçiftlik Nuh Çimento MYO ve Ford Otosan MYO’nun alt yapı imkanları, eğitimler ve komisyonlarda görev almak üzere öğretim elemanları ile destek oluyor. Bu kapsamda başlayan ilk eğitimin ardından Kocaeli Üniversitesi’nde hem Uzun Çiftlik Nuh Çimento MYO’da hem de Ford Otosan İhsaniye Otomotiv MYO’da belirlenen diğer eğitim programlarının kontenjanlarının dolmasıyla o branşlarda da eğitimlerin başlaması bekleniyor.
Proje bünyesinde yürütülecek eğitimler KOUSEM (Kocaeli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi) üzerinden gerçekleştiriliyor. Projede; başlangıç aşamasında, komisyonlarda, teknik programlarda Prof. Dr. Engin Özdemir ve Doç. Dr. Abdulkadir Cengiz ile kursiyer alımlarında psikolojik ve yetenek testlerinin düzenlenmesinde Doç. Dr. Elif Karagün görev alıyor.
YORUMLAR