Üniversite ücretlerine dev zam!

Üniversite ücretlerine dev zam!

Türkiye'de özel üniversitelerin ardından vakıf üniversiteleri de rekor zamlarla gündeme geldi. Fenerbahçe Üniversitesi yüzde 228, İstanbul Biruni Üniversitesi yüzde 100'ün üzerinde, İstanbul Kültür Üniversitesi yüzde 80 ila yüzde 150, Başkent Üniversitesi ise yüzde 138 oranında zam yaptı

Editor: Haber Editörü
15 Temmuz 2024 - 15:24

Türkiye'de özel üniversitelere yapılan fahiş fiyat artışlarının ardından, vakıf üniversitelerine de rekor zam yapıldığı ortaya çıktı. Yüksek enflasyonla mücadele eden aileler, çocuklarının eğitim maliyetlerini karşılamakta zorlanırken, üniversite ücretlerine peş peşe gelen zamlar tepki çekiyor.

Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde vakıf üniversitelerine yapılan zamlar özellikle dikkat çekiyor. Fenerbahçe Üniversitesi, yüzde 228 gibi dikkat çekici bir zam oranıyla öne çıkarken, İstanbul Biruni Üniversitesi'nin zam oranı yüzde 100'ün üzerinde gerçekleşti. İstanbul Kültür Üniversitesi'nin zam aralığı yüzde 80 ila yüzde 150 arasında değişirken, Ankara'daki Başkent Üniversitesi ise yüzde 138 oranında zam yaptı.

Bu artışlar, çocuklarına iyi bir gelecek sağlamak isteyen velilerin tepkisine neden oldu. Öğrenciler ve veliler, üniversite kampüslerinde toplanarak yapılan zamları protesto etti.


BirGün'ün haberine göre, durumu protesto eden öğrencilerden biri, geçen yıl 90 bin lira olan eğitim ücretinin bu yıl 220 bin liraya çıkarılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Öğrenci, diğer vakıf üniversitelerine kıyasla imkanlarının sınırlı olduğunu, yemekhanelerinin olmadığını ve birçok öğretim görevlisinin işten çıkarıldığını dile getirdi.

Ekonomik krizin giderek derinleştiğini ifade eden öğrenci, "Ancak yüzde 50 burslu olmama rağmen bu artış anlaşılmaz" diye konuştu.

Veliler ve öğrenciler, bu zamların geri çekilmesi için yetkililere çağrıda bulunarak, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasını talep etti.

Kaynak: Birgün

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MHP Gebze yeni İl başkanı Batı’ya gitti!
MHP Gebze yeni İl başkanı Batı’ya gitti!
Vekil Tipioğlu:
Vekil Tipioğlu:"Gazilerimizin her zaman yanındayız"