Tatil sona eriyor! Yeni adli yıl başlıyor

Tatil sona eriyor! Yeni adli yıl başlıyor

Adli tatil 1 Eylül Cuma günü sona eriyor. 29 Temmuz'da başlayan 'toplu izin kullanımı' anlamına gelen adli tatilin bitmesiyle birlikte yargı mensupları da işbaşı yapacak.

Editor: Haber Editörü
28 Ağustos 2023 - 12:53

Yargıda toplu izin kullanımı olarak bilinen adli tatil 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nda “adli tatil süresi” başlıklı 102. maddesine göre her yıl 20 Temmuz'da başlar, 31 Ağustos'ta sona erer. Yeni adli yıl 1 Eylül'de başlar.

Nöbetçi mahkemelerin görev yaptığı adli tatilde, tutuklu bulunan veya acil nitelikteki davaların görülmesine devam edildi. Terör ve organize suçlara ilişkin davalara bakmakla görevli mahkemeler de mesailerine devam etti. Adli tatil sırasında, savcılık bürolarında görevli nöbetçi savcılar, çalışmalarını sürdürürken Danıştay, Yargıtay, Askeri Yargıtay ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesi gibi yüksek yargı organlarında da nöbetçi heyetler görev yaptı.

1 Eylül Cuma günü başlayacak yeni adli yıl ile açmayı ve davalarının devam süreçlerini bekleyen vatandaşların adliyede yoğunluk oluşturması bekleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bu özel kalem müdürüne kim
Bu özel kalem müdürüne kim "dur" diyecek?
Aile Sağlık Merkezinin bahçesi pislik içinde!
Aile Sağlık Merkezinin bahçesi pislik içinde!