Körfez Kent Konseyi yoluna Nazmi Akın ile devam ediyor

Körfez Kent Konseyi yoluna Nazmi Akın ile devam ediyor

Körfez Kent Konseyi’nin geçtiğimiz gün gerçekleşen olağan genel kurulunda başkanlığa yeniden Nazmi Akın seçildi. Büyük ilgi gösterilen genel kurulda STK’ların Akın’a olan desteği dikkat çekti

Editor: Haber Editörü
14 Ağustos 2024 - 12:38

Kurulduğu tarihten bu yana özellikle Nazmi Akın’ın başkanlığında önemli çalışmalar yapan, bölgesindeki sivil toplum kuruluşlarının daha organize bir hal alması için yoğun çaba içine giren Körfez Kent Konseyi’nde olağan genel kurul 13 Ağustos Salı gerçekleşti. Mevcut Başkan Nazmi Akın’ın yeniden ve tek aday olduğu genel kurula kent genelinden çok sayıda davetli katıldı.

GENİŞ KATILIM VARDI
Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde gerçekleşen genel kurula; Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Soba, Körfez Kent Konseyi Başkanı Nazmi Akın, Körfez Kent Konseyi Genel Sekreteri Aslı Kuş, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, Körfez Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Yahya Öztürk, Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Çırpan ve Ahmet Erdemiş, AK Parti Körfez İlçe Başkanı Nurettin Okudan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Körfez İlçe Başkanı Av. Doğan Bekiroğlu, İYİ Parti Körfez İlçe Başkanı Murteza Özün, Büyük Birlik Partisi (BBP) Körfez İlçe Başkanı Selim Öztürk, Körfez Kent Konseyi bünyesindeki STK’ların başkan ve yönetimleri, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.


ŞENTÜRK DİVAN BAŞKANI
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan genel kurulda divan başkanlığını Prof. Dr. Metin Şentürk yaparken, katip üyeliklere ise Körfez Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi ve Körfez Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Zehra Coşkun Salih ile Kocaeli Üniversitesi Kampüs Müdürü Şule Kılcı üstlendi. Kongrenin açılışında konuşan Körfez Kent Konseyi Başkanı Nazmi Akın, geride kalan iki dönem boyunca önemli çalışmaları yerine getirdiklerini, yeni dönem öncesinde de ellerinden gelenin en iyisini yapmaya gayret edeceklerini dile getirdi.


AKIN, ÇALIŞTAY SÜRECİNİ ANLATTI
Konuşması sırasında faaliyet raporundan da söz eden, özellikle de Körfez ilçesinin geleceğinin planlanması amacıyla düzenlenen çalıştaydan söz eden Başkan Akın, “Çalıştayımız bir yerde örnek teşkil etti. İlçemizin tüm paydaşlarının dahil olması ve fikirlerini sunması ile kapsamlı bir çalışma hazırlandı. Bu çalıştaydan çıkan sonuç ise rapor haline getirildi. İlçemizin mülk-i amirleri, STK’larımız ve diğer paydaş kurumlarımız bu sonuç bildirgesinin tarafı oldular.

“BAŞARI VE UYUMUN ÖRNEĞİ OLDUK”
Göreve seçildiği ilk günden itibaren Körfez Kent Konseyimizi, sivil toplum kuruluşlarımızın bağlayıcı gücü olmasına özen gösterdik. Üyelerimizin desteğinin yanı sıra Körfez Belediyemiz, Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz, Kocaeli Kent Konseyimiz, kamu kurumlarımız ve tüm STK’larımızla uyum içinde çalıştık. Bu süreçde bizlere destek olan tüm kişi ve kurumlarımıza, desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Şener Söğüt’e teşekkür ediyorum” dedi.


“STK’LARIMIZLA UYUM İÇİNDEYİZ”
Başkan Nazmi Akın’ın ardından söz alan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, “Biz kurum olarak tüm paydaşlarımızla sık sık bir araya geliyoruz ve bu şekilde daha iyisini yapabilmenin gayreti içerisinde olduk. STK’larımızla yakaladığımız uyumlu çalışma döneminin devamı için çaba göstereceğiz. Bu vesile ile Körfez Kent Konseyimizin başkanlığına yeniden seçilen Nazmi Akın’ı ve yürütme kurulunu tebrik ediyor, başarılar diliyorum” ifadelerinde bulundu.

KALKAR’DAN DESTEK MESAJI
Öte yandan toplantıda yaptığı konuşmasında Körfez Kent Konseyi’nin genel kurulunun hayırlı olmasını dileyen Kaymakam Uğur Kalkar, “Kent Konseyimiz ilçemizin önemli yapı taşlarından. Başkan Nazmi Akın öncülüğünde uyum içinde olduğumuz Kent Konseyimiz, inanıyorum ki yeni dönemde de hizmetlerine devam edecek” dedi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Soba da konuşmasında, STK’ların birleştirici gücünü bildiklerini, yeniden göreve seçilen Başkan Nazmi Akın ile ekibini tebrik ettiğini dile getirdi.


GENEL SEKRETER ASLI KUŞ
Körfez Kent Konseyi’nin önceki gün gerçekleşen ve büyük ilgi gösterilen genel kurulun ardından ilk görevlendirme de yapıldı. Bu kapsamda uzun süredir Kent Konseyi’nin çalışmalarına verdiği destekle öne çıkan Aslı Kuş, yeni dönemde de kurumun Genel Sekreterliği görevini yürütecek.

KÖRFEZ KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU
Nazmi AKIN (Başkan)

Aslı KUŞ (Genel Sekreter)

Adem KAYA (Muşlular Derneği Başkanı)


Ahmet ÖNAL (Erzurumlular Vakfı Başkanı)

Alican KAZGAN (Kocaeli Anadolu İlleri Dernekler Federasyonu Başkanı)

Ali Osman BAŞ (Körfez Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü)

Alper ALYILMAZ (Kocaeli Karslılar Derneği Başkanı)

Prof. Dr. Arzu MORKOYUNLU (Kocaeli Üniversitesi Asım Kocabıyık MYO Müdürü)

Aslı ERTİK (Yavuz Sultan Selim Mahallesi Muhtarı)

Ayfer ÖZMEN (Gurme Lezzetler Derneği Temsilcisi)


Bahar BAYKAL (Kocaeli Sanayi Odası Temsilcisi)

Bahri SOYYİĞİT (MAG Derneği Başkanı)

Ceyhun ATİK (Körfez Taşköprülüler Derneği Başkanı)

Doç. Dr. Gönül KONAKAY (Kocaeli Üniversitesi İsmet Uzunyol MYO Müdürü)

Prof. Dr. Gönül KAYA ÖZBAĞ (KÖGYAR-DER Başkanı)

Hakkı ÇAKIR (Fırıncılar Odası Başkanı)

İrfan ŞEREMET (Körfez İlçe Milli Eğitim Şefi)


Musa TABAN (Kafkas Kültür Derneği)

Mustafa BEKTAŞ (Körfez Müftülük Temsilcisi)

Nejmi ÇINAR (İlimtepe Konutları Yaşatma Derneği Temsilcisi)

Nurettin KAPLAN (Kocaeli Körfez Ağrılılar Derneği Başkanı)

Oğuz KÖSA (Körfez İlçe Sağlık Müdürü)

Özcan EFE (Körfez Belediyesi Afet İşleri Müdürü)

Sami ZORLU (Hacı Osman Mahallesi Muhtarı)

Semra KOŞUMCU (Körfez İlçe Tarım ve Orman Müdürü)


Öğr. Gör. Şule KILCI (Kocaeli Üniversitesi Temsilcisi)

Nigar YAĞIZ (Eğitimci)

Yılmaz SARIASLAN (DTO Kocaeli Şubesi Temsilcisi)
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MHP Gebze yeni İl başkanı Batı’ya gitti!
MHP Gebze yeni İl başkanı Batı’ya gitti!
MHP Darıca'nın yeni İlçe başkanı Ali Bıyık!
MHP Darıca'nın yeni İlçe başkanı Ali Bıyık!