Kocaeli Valiliği’nden KPSS öncesi sıkı tedbirler!

Kocaeli Valiliği'nden KPSS öncesi sıkı tedbirler!

Kocaeli Valiliği 14 Temmuz 2024 Pazar, 20 Temmuz 2024 Cumartesi ve 21 Temmuz 2024 Pazar günleri yapılacak olan (2024 KPSS – Lisans) 2024 yılı Kamu Personel Seçme Sınavlarının sağlıklı bir biçimde yapılabilmesi için ÖSYM Kocaeli Sınav Koordinasyon Kurulunca alınan tedbirleri açıkladı.

Editor: Haber Editörü
12 Temmuz 2024 - 14:54

Kocaeli Valiliği 14 Temmuz 2024 Pazar, 20 Temmuz 2024 Cumartesi ve 21 Temmuz 2024 Pazar günleri yapılacak olan (2024 KPSS – Lisans) 2024 yılı Kamu Personel Seçme Sınavlarının sağlıklı bir biçimde yapılabilmesi için ÖSYM Kocaeli Sınav Koordinasyon Kurulunca alınan tedbirleri vatandaşlara duyurarak herkesin gereken özeni göstermesini talep etti. 

1.     Sınav merkezlerine ulaşmakta sıkıntı yaşayan öğrencilerin sınav merkezlerine ulaştırılmasında ihtiyaç duyulduğu takdirde güvenlik güçleri araçları ile adayların sınav binalarına ulaşmasında yardımcı olacaktır.

Kocaeli Valiliği'nden KPSS Öncesi Sıkı Tedbirler!
Klakson Çalmaya İzin Verilmeyecek!
2.     Sınavların güven, huzur içerisinde gerçekleşmesini sağlamak ve dikkatlerinin dağılmasını önlemek amacıyla sınav yapılacak ilçelerin mülki sınırları içerisinde 14 - 20 - 21 Temmuz 2024 günleri için bir önceki gün saat 19.00' dan itibaren, sınavın bitim saatine kadar (14 Temmuz saat 16.30; 20 Temmuz 16.30 ve 21 Temmuz saat 13.30’a kadar) araçların klakson çalmaları, her türlü resmi, özel törenler vesilesi ile dışarı yayın yapılması, düğün, asker uğurlaması nedeniyle konvoy oluşturulması, inşaat işleri ve hafriyat taşımaları, gürültü meydana getirecek her türlü faaliyetlere izin verilmeyecek, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri, Kocaeli İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve İl/İlçe Emniyet Müdürlükleri tarafından gerekli tedbirler alınacak, bu tür faaliyetlerde bulunanlara müdahale edilecektir.


Okul Bahçesine Alım Yapılmayacak!
3.     Sınav yapılacak okulların bahçelerine sınav evraklarını taşıyan araçlar ile sınav görevlilerinin araçları dışında hiçbir araç alınmayacaktır.

4.     Adaylar ve sınav görevlileri dışında hiç kimse okul bahçelerine alınmayacaktır.

5.     Nüfus cüzdanını kaybeden adaylar, sınava giriş belgesi ve 1 adet biyometrik fotoğraf ile sınavların başlama saatinden önce (reşit olmayanlar anne veya babası ile) müracaat etmeleri halinde yukarıdaki tabloda belirtilen gün ve saatlerde açık olacak olan İlçe Nüfus Müdürlüklerinden Geçici Kimlik Belgesi alabileceklerdir.         

Kocaeli Valiliği'nden KPSS Öncesi Sıkı Tedbirler!

Çekici Araçlar Hazır Bulundurulacak!
6.     Sınav yapılacak binalar ile engelli bireylerin sınava gireceği binaların güzergahlarına mutlaka belediyelerce yönlendirme levhaları konulacaktır.

7.     Kocaeli Büyükşehir Belediyesince Umuttepe Kampüs bölgesinde, Yahya Kaptan ve İzmit Merkezde yeterli sayı da çekici hazır bulundurulacak, diğer ilçelerde de aynı tedbirler alınacaktır.

8.     Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve İlçe Zabıta Müdürlükler ince sınav süresince trafik ve emniyet tedbirlerinin uygulanması aşamasında emniyet güçlerine gerekli destek verilecektir.

İSU ve SEDAŞ Çalışmalarına Müsaade Edilmeyecek!
9.     Sınava girecek adayların sınav yerlerine rahat erişimini sağlamak için Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri, İSU Genel Müdürlüğü, İl Tel ekom Müdürlüğü, SEDAŞ Dağıtım Şirketi ve İZGAZ A.Ş tarafından genel arızalar dışında bakım ve onanır için kazı yapılmasına müsaade edilmeyecek, yolların trafiğe açık bulundurulması için kurumlarca gerekli tedbirler alınacaktır.

10.  İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve belediyelerin zabıta müdürlüklerince trafik akışını kesecek, yavaşlatacak şekilde herhangi bir düzenleme ve çalışma yapılmayacaktır.

Kocaeli Valiliği'nden KPSS Öncesi Sıkı Tedbirler!
11.  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığınca sınava girecek adayların ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla sınav yapılacak okul güzergahlarına ek seferler konulacak, sınava giriş belgesi ile sınav görevli belgesi ibraz edenlerden, Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait toplu ulaşım araçlarında herhangi bir ücret talep edilmeyecektir.

12.  Sınav yapılan yerlerin etrafında güvenliği sağlamak üzere İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca yeterli sayıda mobilize ekip görevlendirilecektir.

Kaynak: Haber Merkezi

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x