Kocaeli’nde Gündem sokak köpekleri!

Kocaeli'nde Gündem sokak köpekleri!

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş başkanlığında yapılan İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Editor: Haber Editörü
05 Ağustos 2024 - 13:25

Kocaeli Valiliği İl Güvenlik, Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı bugün sabah saatlerinde Kocaeli Valiliği Karamürsel Alp Toplantı salonunda yapıldı. Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’ın başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, İl Emniyet Müdürü Fatih Karaduman, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Bozkurt ve kaymakamlar katıldı.


SOKAK KÖPEKLERİ GÜNDEMDE


Kocaeli Valisi İlhami Aktaş , “Toplantımızda emniyet jandarma ve sahil güvenlik faaliyetleri ile ilgili bilgi almakla birlikte ilgili kurumlarımızdan başıboş sokak hayvanları, sahipsiz sokak hayvanları, orman yangınlarına karşı alınacak önlemler, park bahçeler, kamera sistemleri, metruk binalarda yapılan çalışmalar ve asayiş konuları ile ilgili bilgi alıp ilimizin geçmiş aylardaki çalışmalarını değerlendireceğiz. Önümüzdeki aylarda yapacağımız çalışmaları incelemiş olacağız.Terörler mücadele faaliyetlerinde terör örgütlerine yönelik 10 operasyon yapılmış 2 kişi gözaltına alınmış 3 kişi tutuklanmış, 6 kişi de adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır. Göçmen kaçakçılığı ile ilgili toplamda 17 operasyon yapılmış 20 organizatör yakalanmıştır. Emniyetimizin ve Jandarmamız gençlerimizin zehirlenmesine göz açtırmamaktadır.


SUÇLULARA GÖZ AÇTIRILMIYOR

Birimlerimiz 398 operasyon yapmış 673 kişi gözaltına alınmıştır.Organize suçlarda da toplamda 20 operasyon yapılmış 43 gözaltı işlemi gerçekleşmiştir. Kaçakçılık ile ilgili suçlarda jandarma ve emniyet toplamda 18 operasyon yapmış 30 kişi gözaltına almışlar. Mali suçlarla ilgili toplamda 10 operasyon gerçekleştirilmiş bu operasyonlarda 13 gözaltı işlemi yapılmıştır. Toplam asayiş olayı sayısı 4 bin 977 olarak gerçekleşmiş olup 2 bin 67 şahıs olayların faili olarak yakalanmıştır. Arama kaydı bulunan 1909 kişi tutuklanarak adli mercilere teslim edilmiştir. Siber çalışmalar da devam edip olup gerekli operasyonlar yapılmakta. Temmuz ayı içerisinde 601 trafik kazası meydana gelmiş olup bunlardan 2’si ölümlü trafik kazasıdır. Kaza sonrasında toplamda 7 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. " ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MHP Gebze yeni İl başkanı Batı’ya gitti!
MHP Gebze yeni İl başkanı Batı’ya gitti!
Vekil Tipioğlu:
Vekil Tipioğlu:"Gazilerimizin her zaman yanındayız"