Kocaeli’ndeki firmalar bakın neden iflas etti?

Kocaeli'ndeki firmalar bakın neden iflas etti?

KESOB Başkanı Kadir Durmuş, Kocaeli’nin en çok konkordato ilan edilen iller arasında 5. sırada yer almasını, “Kocaeli tabii ki beşinci sırada olur, sanayinin başkenti olduğu için” şeklinde değerlendirdi.

Editor: Haber Editörü
04 Eylül 2024 - 14:08

Borçlu şirketlerin mali durumunu düzeltip iflastan kurtulmasını amaçlayan bir süreç olan konkordato ilan eden şirketlerin sayısı her yıl bir önceki yıla oranla artış göstermekte. Kapanan şirketlerin sayısı giderek artarken borç ödeme sorunu yaşayan birçok şirket konkordato yoluna gitmeye başladı. Açıklanan verilere göre Kocaeli, konkordato kesin mühlet kararı verilen 132 şirket ile birlikte Türkiye geneline 5. sırada yer alıyor. Kocaeli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Kadir Durmuş, rakamları  değerlendirdi.


SANAYİNİN BAŞKENTİ OLDUĞU İÇİN 


Kapatılan şirketler ile ilgili değerlendirme yapan Başkan Durmuş, “Kocaeli tabii ki beşin sırada olur, sanayinin başkenti olduğu için. Kaptanlar neden kapatıyor? O işe adapte olamıyorlar veya birden emekli olmuşsa ben şurada bir şey açacağım diyerek bilmediği bir işe kalkışıyor, sonrasında da bilmediği için işi yürütemiyor. Kimisi işçi bulamıyor, ara eleman sıkıntısı var. Konkordato da ilan etmiş bir sürü şirket görüyoruz. Oradan vatandaş maaşını alamamış, alışveriş yaptığı şirketlere borcunu ödememiş. Zaten bilinen bir şey” ifadelerini kullandı.


AÇILAN KAPANANDAN FAZLA


Açılan iş yerlerinin kapananlardan daha fazla olduğunu anlatan Durmuş, “Kendi odamdan baz alayım, ayda 35 esnaf iş yeri kapatıyorsa 40 esnaf yeni iş yeri açıyor. Yani bu döngü böyle gidiyor esnaflarla. Yani kapatan el değiştiriyor. Kapatmaktan ziyade, olan iş yerleri el değiştiriyor. İş yeri kapatandan daha fazla iş yeri açan var” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x