Kanko o olaya tepki gösterdi!

Kanko o olaya tepki gösterdi!

Kocaeli'nin Kuzuyayla bölgesinde yaşanan orman katliamıyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Mühip Kanko, bölgedeki ağaç kesimine karşı sert eleştirilerde bulundu.

Editor: Haber Editörü
26 Temmuz 2024 - 15:08

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın bu katliamı bir an önce durdurması gerektiğini vurgulayan Kanko, Meclis Genel Kurulunda konuyla ilgili yaptığı konuşmada ifadelere yer verdi;" Kocaeli'nin Kuzuyayla bölgesinde yaşanan orman katliamıyla ilgili sizleri bilgilendirmek için söz aldım. Yakın bir geçmişte açılışı yapılan teleferik bölgesinde, Kocaeli turizminin geleceğine lokomotif görevi üstleneceği düşünülen Kuzuyayla'da büyük bir ağaç katliamı yaşanmaktadır.

KARTEPE'DE TURİZM BAHANESİYLE YERLEŞİM İSTEMİYORUZ.
Bölge halkı ve turizmciler, Kuzuyayla'nın taşıma kapasitesinin zorlanacağına dair defalarca uyarılarda bulunmuş, ancak ne yazık ki bu uyarılar göz ardı edilmiştir. Millî Parklar bile bu katliamı durduramazken, Bakanlık onayıyla bu yıkıma sebebiyet verilmektedir. Doğanın katledildiği bu turizmi istemiyoruz. Bölgenin yerleşime açılması, Kartepe'nin birkaç yıl içinde yaşanmaz bir yer hâline gelmesine yol açacaktır. Bölge halkı, STK'ler ve bizler Kartepe'de turizm bahanesiyle yerleşim istemiyoruz. Bölge halkı, üç yüz yıllık kayın ormanının kesilmesine büyük tepki göstermektedir. TEDAŞ'ın elektrik direği dikme bahanesiyle gerçekleştirdiği bu katliamı kabul etmiyoruz."


Kanko, bölge halkının ve sivil toplum kuruluşlarının (STK) uyarılarına rağmen, Kuzuyayla'da gerçekleşen bu yıkımın kabul edilemez olduğunu vurguladı. Kuzuyayla'nın taşıma kapasitesinin zorlandığını ve bölgenin yerleşime açılması halinde ciddi çevresel sorunlarla karşılaşılacağını belirtti. Ayrıca, TEDAŞ'ın elektrik direği dikme bahanesiyle üç yüz yıllık kayın ormanlarının kesilmesine sert bir şekilde tepki gösterdi.

Doğanın korunması ve sürdürülebilir turizm anlayışının benimsenmesi gerektiğini ifade eden Kanko, Kuzuyayla'daki orman katliamına karşı mücadelenin devam edeceğini belirtti. Kocaeli halkının yanında olduğunu ve doğayı korumak için her türlü girişimi destekleyeceğini dile getirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x