Kanko: Çıraklık Sigortası, EYT, 4 A Tescil hepsini TBMM’de...

Kanko: Çıraklık Sigortası, EYT, 4 A Tescil hepsini TBMM'de düzeltene kadar susmayacağız

CHP Kocaeli Milletvekili Mühip Kanko, 1986 yılından itibaren sanayi sektöründe çıraklık ve staj yapan gençlerin sigorta mağduriyetlerine dikkat çekti.

Editor: Haber Editörü
06 Ağustos 2024 - 12:27


CHP Kocaeli Milletvekili Mühip Kanko, staj ve çıraklık mağdurlarının haklarını savunmak adına sosyal medyada açıklamalarda bulundu. Kanko, 1986 yılından itibaren sanayi sektöründe çıraklık ve staj yapan gençlerin sigorta mağduriyetlerine dikkat çekti.

Kanko, "3308 yasa mağdurları olarak bilinen çıraklar, EYT'den (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) farklı olarak, yaşıtları dışarıda top oynarken, sanayide ve fabrika köşelerinde alınteri dökerek çalışmışlardır. Devletlerine ve milletlerine katma değer sağlamışlardır. Bu çıraklara sigorta kartı verilerek sigortalı oldukları belirtilmiş, ancak emeklilik primi yatırılmamıştır," dedi. Bu nedenle, 4A tescil tarihleri başlangıç sayılmayan bu emekçilerin e-devlette işe giriş tarihlerinin staj veya çıraklık dönemi olarak gözükmeye devam ettiğini belirtti​.


Emeklilik Haklarının Gaspı
Kanko, emeklilik primlerinin yatırılmamasının büyük bir haksızlık olduğunu vurgulayarak, "Artık 38 yıldır süregelen bu stajyer ve çırakların kandırılmışlığı son bulmalıdır. Bu nedenle kimse çocuklarını meslek liselerine veya çıraklık okullarına göndermemektedir" dedi.

CHP’nin Destek Sözü
CHP olarak her zaman mağdurların yanında olduklarını belirten Kanko, "Biz her zaman mağdurların mağduriyetini çözmek adına uğraş veriyoruz. Bu gariban evlatlarının yanında olduk, yanlarında olmaya da devam edeceğiz. Gasp edilen haklarını alana kadar mücadelelerini destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MHP Gebze yeni İl başkanı Batı’ya gitti!
MHP Gebze yeni İl başkanı Batı’ya gitti!
MHP Darıca'nın yeni İlçe başkanı Ali Bıyık!
MHP Darıca'nın yeni İlçe başkanı Ali Bıyık!