Kandıralılar eylem yaptı,ÇED toplantısı iptal oldu!

Kandıralılar eylem yaptı,ÇED toplantısı iptal oldu!

Biyokurutma Teknolojili Entegre Tesisi için Kandıra Namazgâh Kültür Merkezi’inde saat 10.00 da yapılacak ÇED toplantısı öncesi Kandıralılar eylem yaptı. Eylem, toplantı salonunda da sürerken ÇED toplantısı yapılamadı.

Editor: Haber Editörü
12 Ağustos 2024 - 10:33

Kocaeli’nin çöp sorunun ortadan kaldırmak için Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıra Akçakese Mahallesi’nde yapılması planlanan Biyokurutma Teknolojili Entegre Tesis ÇED toplantısı Namazgah Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kandıra’daki köylüler, çevreciler ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı ÇED toplantısına katılım yüksek oldu. Vatandaşlar tek tek atanarak salona aşındı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı merkezde vatandaşlar sık sık “Kandıra’da çöp istemiyoruz” sloganı attı.

TOPLANTI SUNUM YAPILAMADAN TAMAMLANDI
ÇED toplantısı başlamadan önce Kandıralılar yazdıkları dilekçeleri toplu bir şekilde ÇED Şube Müdürlüğüne dilekçeleri teslim etti. ÇED Şube Müdürü toplantıyı açar açmaz ıslık ve alkışlarla toplantıyı protesto etti. ÇED sunumunu yaptırılmaması nedeniyle toplantı tamamlandı.

SÜRECİ TAKİP EDECEĞİZ
Kandıralılar toplantının yapılmaması üzerine yaptıkları açıklamada, “Bize dayatılan, çevremize zarar veren projeyi istemiyoruz. Bu toplantı yapılmadı ve biz bu süreci sonuna kadar takip edeceğiz” dedi. ÇED Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan toplantıda sunum açıldı ve sunumu hazırlayan firma sunumu başlattı. ÇED sunumu sırasında alkış ve sloganlar nedeniyle seslerini duyuramayan ÇED şube yetkilileri halkın bilgilenme hakkını kullanmadığı gerekçesi ile tutanak tuttu. Bu tutanak ile ÇED yapılmış sayılıyor.

özgürkocaeli

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vekil Tipioğlu:
Vekil Tipioğlu:"Gazilerimizin her zaman yanındayız"
MHP Gebze yeni İl başkanı Batı’ya gitti!
MHP Gebze yeni İl başkanı Batı’ya gitti!