Kandıra’ya 8 türbin dikecekti! Projeyi iptal etti

Kandıra’ya 8 türbin dikecekti! Projeyi iptal etti

Sağanak Enerji, Kandıra'da 2022 yılı başında faaliyete geçen rüzgar türbinlerinin sayısını artırmak ve 18’e çıkarmak için başladığı ÇED sürecini sonlandırma kararı aldı.

Editor: Haber Editörü
14 Ağustos 2024 - 12:41

Sağanak Enerji Yatırım Üretim ve Tic. A.Ş. tarafından Kandıra'da yapılan ve 2022 itibarı ile faaliyete başlayan rüzgar türbinlerinin sayısının artırılması planlanıyordu. Bölgeye 8 yeni türbin kurarak kapasite artışına gidecek olan firma, 2 seneden bu yana onay alamadığı ÇED sürecini iptal etti

BAKANLIKTAN ONAY ALAMADI
Daha önce de aynı projesi için rüzgar türbinlerinin faaliyete başlamasının hemen ardından ÇED başvurusunda bulunan Sağanak Enerji'nin 8 türbinlik projesi, türbinlerin konulacağı yerler nedeniyle bakanlıktan geri dönmüştü.

FİRMANIN İSTEĞİYLE SÜREÇ SONLANDI
122 milyon liraya mal edilecek olan yeni türbinlerle birlikte rüzgar türbini sayısı 18’e yükselmiş olacaktı. Söz konusu proje kapsamında türbinler Antaplı, Bağırganlı, Bollu ve Hacımazlı mahallelerinde kurulması planlanıyordu. Ancak firmanın isteğiyle ÇED süreci iptal edildi. Söz konusu projenin iptal nedeni ise “Proje sahibi veya yetkili temsilcisinin talep etmesi halinde ÇED süreci, aşamasına bakılmaksızın sonlandırılır” olarak açıklandı.

kaynak:kocaeligazetesi

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MHP Gebze yeni İl başkanı Batı’ya gitti!
MHP Gebze yeni İl başkanı Batı’ya gitti!
Vekil Tipioğlu:
Vekil Tipioğlu:"Gazilerimizin her zaman yanındayız"