Japon Uzman Moriwaki’den Deprem Uyarısı

Japon Uzman Moriwaki’den Deprem Uyarısı

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye’nin deprem risk haritasıyla ilgili kritik açıklamalarda bulundu.

Editor: Haber Editörü
12 Ağustos 2024 - 10:46

İşte Moriwaki’nin deprem beklediği iller:

Kuzey Anadolu Fay Hattı (KAF) Bölgesi
Moriwaki, Türkiye’de en büyük depremlerin KAF’ın geçtiği yerlerde olacağını belirtti. Bu bölgeler arasında İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş bulunuyor.

Akdeniz Bölgesi
 Moriwaki, Akdeniz bölgesinde depremleri arttıracak bir durumun olduğunu vurguladı. Özellikle Adana’da yaşanan depremin sebebinin Kıbrıs’a doğru ilerleyen fay hattının tetiklenmesi olduğunu ifade etti.

İzmir: İzmir üzerinden geçen fay hattının ince olduğunu belirten Moriwaki, bu bölgede 7 büyüklüğünde bir depremin olmasının zor olduğunu söyledi. Ancak İzmir’de kırılmayan hatlar olduğunu ve büyük depremlerin kaçınılmaz olduğunu da ekledi.


Japon uzman, Türkiye’nin acil önlemler alması gerektiğini vurgulayarak, fay hatlarının birbirlerini baskıladığını ve domino taşı gibi etkileşim gösterdiğini ifade etti. Vatandaşların bu bölgelerde ekstra dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MHP Gebze yeni İl başkanı Batı’ya gitti!
MHP Gebze yeni İl başkanı Batı’ya gitti!
Vekil Tipioğlu:
Vekil Tipioğlu:"Gazilerimizin her zaman yanındayız"