Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi arasında pro-biyotik ürünler için ARGE çalışması yapılması amacıyla Uluslararası Kongre Merkezi’nde imza töreni düzenlendi. Törene Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Keşli, Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Kamil Tüylüoğlu, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Derya Büyükayhan ve Kocaeli Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ercüment Çiftçi katıldı.
“BESLENMENİN ETKİSİ ORTAYA SERİLDİ”
İmza töreni öncesi SFA ARGE adına Prof. Dr. Leyla Tarhan projenin detayları hakkında bilgi verdi. Bilgilendirme sunumlarının ardından konuşan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl şunları söyledi: “Bağırsakta emilen gıdaların beyne gönderdiği sinyaller bazı durumlarda hastalıklar doğurabiliyor. Birçok hastalıkta beslenmenin etkisi ortaya serilmiştir. Üniversitemizin çok önemli akademik çalışmaları var. Biz üniversite olarak bu çalışmanın çok faydalı bir çalışma olduğunu biliyoruz. Üniversite olarak destek oluyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Böylesine önemli bir projeye destek oluyor. Bu projenin hayata geçmesini ve otizmli çocuklara faydası olacak bu projeyi başarı ile sonuçlandıracağız. Üniversite olarak 5 ülkede eğitim veriyoruz. Kocaeli Üniversitesi ile kardeş üniversite olarak projeyi hayata geçireceğiz.”
“BİZ DE KULLANMAYA BAŞLADIK”
Erdöl’ün ardından konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise şu sözleri kaydetti:“İnanılmaz bir çalışma yapılmış. Verilen emeğin farkındayım. Ülkem adına sevindim. Gerek doğum öncesinde annenin beslenmesi ve sonrasında çocuğun beslenmesi ile otizm sorunu ile karşı karşıya kalıyoruz. Bu da istatistiksel olarak artıyor. Aslında Genel Sekreter Yardımcımız kendilerinin de doktor olması nedeni ile bu tür çalışmaları karşımıza getirmede çok hevesliler. Yenilikçi projeler anlamında Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği yapıyoruz. Benim de 22 yaşında engelli bir çocuğum var. Onda da biz probiyotik kullanımına başladık.
“ŞİFACILARDAN UZAK DURMAK LAZIM”
Her Biz sağlıklı insanlar da kafasına göre probiyotik kullanılmamalı. Şifacılardan uzak durmak gerekiyor. Doktorlara sığınmak lazım. Aşı konusunda da şifacılar kafa karıştırıyor. Kontrollü bir çalışma yapılacak. Bu manada da ciddi bir çalışma gerçekleştiriliyor. Bu çalışmanın hayırlara vesile getirmesini diliyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak bu ve benzer çalışmalara ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz.”
YORUMLAR