Hazineye en borçlu belediye yine Kocaeli oldu

Hazineye en borçlu belediye yine Kocaeli oldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın verilerine göre bu yılın ‘Hazine’ye en borçlu belediyesi yine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi oldu

Editor: Haber Editörü
25 Ağustos 2023 - 11:55

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 21 Ağustos’ta güncellediği verilere göre, Türkiye’de ‘Hazine’ye en borçlu belediye yine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi oldu. Yeni verilere göre 30 mahalli idarenin toplam hazireye borcu ise 10,5 milyar TL olarak açıklandı. Geçtiğimiz yıl da en borçlu belediye olarak açıklanan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da yine Hazine’ye en borçlu belediye olarak açıklandı.

BORÇ YUVACIK BARAJI’NIN
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 4 yılını anlattığı toplantıda bu konuya açıklık getirmişti. Toplantıda bu borcun Yuvacık Barajı’ndan kalma borç olduğunu belirten Büyükakın, “bu borcu 6 milyarda devraldım, bugün 2 milyara düştü. 4 yılda 4 milyar borç ödedim zaten. Ve başka bir kuruş borç yok. Öyle bir sağlama bağladık ki, kalan 108 taksit var ve sabit. 21 milyon 21 milyon ödenecek. Eskiden yüzde 25 kesilirdi. Şimdi ayda 21 milyon kesilecek. Artık buna faiz de yok” diyerek açıklamıştı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x