Hacca gitmek isteyenler dikkat! Yeni sistem getirildi

Hacca gitmek isteyenler dikkat! Yeni sistem getirildi

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2025 yılında hacca gitmek isteyenlerin ön kayıt başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştireceklerini duyurdu. Başvurular 5 Ağustos 2024 - 16 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacak.

Editor: Haber Editörü
06 Ağustos 2024 - 11:44

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2025 yılında hacca gitmek isteyenlerin ön kayıt başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştireceklerini duyurdu. Bugün itibarıyla başlayan ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, e-Devlet platformu üzerinden yapılacak.

BAŞVURU TARİHLERİ VE ÜCRETLERİ
Hac ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, 16 Eylül'e kadar anlaşmalı bankalara ön kayıt ücretlerini yatırarak başvurularını tamamlayabilecekler. İlk kez hac başvurusu yapacak olanlar için kayıt süreci 5  Ağustos  2024 – 16 Eylül 2024 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek.

OTOMATİK KAYIT YENİLEME YOK
Bu yıl, daha önceki yıllardan farklı olarak, 2024 hac kurasına katılıp kesin kayıt hakkı elde edemeyenlerin kayıtları otomatik olarak yenilenmeyecek. Bu kişiler, hac ön kayıt ücreti ödemeden e-Devlet üzerinden kayıtlarını yenileyebilecekler.

ÖZEL DURUMLAR VE REFAKATÇİLER  
Diyanet İşleri Başkanlığı, engelli, hasta veya yaşlı olup başkasının yardımı olmadan günlük aktivitelerini gerçekleştiremeyen vatandaşların, hacca daha önce hiç gitmemiş refakatçileri ile birlikte başvuruda bulunabileceklerini belirtti. Ayrıca, 0-12 yaş arası çocuklarını hacca götürmek isteyenler, bu çocukların ön kayıtlarını yaparak gruplarına ekleyebilecekler.

GRUP BAŞVURULARI VE AKRABALIK BAĞLARI 
Müracaat sırasında hacı adayları tarafından beyan edilen bilgiler esas alınacak ve akrabalık bağı bulunan kişiler, birbirleriyle bağlantı kurarak başvurularını yapabilecekler. Grup başvurularında ise akraba olmayanlar da 7 kişiyi geçmemek şartıyla birlikte müracaat edebilecek ve tek bir kura numarası ile katılabilecekler.

DETAYLI BİLGİLER
Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, 5 Ağustos – 16 Eylül tarihleri arasında yalnızca e-Devlet üzerinden yapılacak. Detaylı bilgilere ise Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi www.hac.gov.tr,  sosyal medya hesapları ve il-ilçe müftülükleri üzerinden ulaşılabilecek.

Vatandaşların bu  yeni sistemle ilgili tüm detayları dikkatlice takip etmeleri ve başvuru süreçlerini zamanında tamamlamaları önem arz ediyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erkan Azeri’den İlçe başkanlarına mesaj!
Erkan Azeri’den İlçe başkanlarına mesaj!
Başkan Büyükgöz'e sevgi seli!
Başkan Büyükgöz'e sevgi seli!