GTÜ, Bakanlık personeline eğitime devam ediyor

GTÜ, Bakanlık personeline eğitime devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı personele Modern Uzaktan Algılama Teknolojilerine Dayalı Akıllı Tarım Uygulamaları Eğitimi ve Bitki Doku Kültürü Temel Eğitimi GTÜ'de verilmeye devam ediyor.

Editor: Haber Editörü
22 Mart 2021 - 11:01

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ile T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan Akıllı Tarım Uygulamaları İş birliği Protokolü kapsamında “Modern Uzaktan Algılama Teknolojilerine Dayalı Akıllı Tarım Uygulamaları Eğitimi ve Bitki Doku Kültürü Temel Eğitimi"nin yeni kursiyerleri eğitimlerini tamamladı.


PANDEMİYE UYGUN EĞİTİMLER
Bakanlık personeline verilen pandemi kurallarına uygun olarak devam eden “Modern Uzaktan Algılama Teknolojilerine Dayalı Akıllı Tarım Uygulamaları Eğitimi"ne 20 kursiyer katıldı. Eğitimde uzaktan algılama teknolojisinin temel prensipleri ve modern tarımda kullanımı, gelişmiş hava ve uzay kaynaklı uzaktan algılama sistemleri, uzaktan algılanmış görüntülerin analiz yöntemleri, dijital sonuç ürünlerin sınıflandırılması ve yorumlanması konularında teorik ve uygulamalı eğitimler GTÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Harita Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taşkın Kavzoğlu ve Harita Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Umut Güneş Sefercik, Doç. Dr. İsmail Çölkesen tarafından  verildi. Katılımcılara ayrıca insansız hava aracı (İHA) teorisi, uçuş ve veri değerlendirme prensipleri aktarıldı. Program sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.    


GTÜ VE ORMAN BAKANLIĞI İŞ BİRLİĞİ
GTÜ ve Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü (BÜGEM) arasında imzalanan işbirliği kapsamında Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Yelda Özden Çiftçi, Doç. Dr. Özlem Akkaya, Dr. Öğretim Üyesi Mine Gül ŞEKER ve Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü Öğretim Görevlisi Dr. Nurgül Kıtır Şen tarafından “Bitki Doku Kültürü Temel Eğitimi” hem teorik hem uygulamalı olarak verildi.Bakanlık personeline verilen eğitim sonunda mezunlara katılım ve başarı sertifikaları verildi. BÜGEM’in farklı enstitülerinden 16 araştırmacının katılımıyla gerçekleştirilen kursta bitki doku kültürünün amaç ve yöntemleri kapsamlı olarak kursiyerlere anlatılarak, “stok çözeltilerin, besi ortamlarının, bitki büyüme düzenleyicilerinin hazırlanması, Sterilizasyon Tekniklerinin uygulanması, mikroçoğaltım ve altkültürleme, köklendirme ve iklimlendirme, sentetik tohum oluşturulması, transgenik saçak kök oluşturulması” gibi konularındaki uygulamaları katılımcıların kendilerinin gerçekleştirilmesi sağlandı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Gebzespor zirveye uçuyor! 0-6
Gebzespor zirveye uçuyor! 0-6
Köseköy ve Rahmiye'deki imar uygulaması askıda!
Köseköy ve Rahmiye'deki imar uygulaması askıda!