GTO Üyelerine E-İhracat, Dijital ve Yeşil Dönüşümde Rehberlik...

GTO Üyelerine E-İhracat, Dijital ve Yeşil Dönüşümde Rehberlik Ediyor

Gebze Ticaret Odası, üyelerinin rekabet gücünü artırmak amacıyla stratejik konularda indirimli protokol anlaşmaları yapmaya ve bilgilendirme toplantıları düzenlemeye devam ediyor. E-ihracat, ikiz dönüşüm ve yapay zeka konularında doğru bilgiye ulaşmalarını sağlamak için etkin rol oynayan Oda, bu kapsamda çeşitli projeler ve toplantılar düzenliyor.

Editor: Haber Editörü
06 Ağustos 2024 - 12:30

E-İHRACATTA İNDİRİMLİ PROTOKOL ANLAŞMALARI

Gebze Ticaret Odası, üyelerinin e-ihracata başlamalarını kolaylaştırmak veya e-ihracatlarını geliştirmelerine destek olmak amacıyla Alibaba ve Amazon’un Türkiye'deki resmi temsilcileriyle indirimli protokol anlaşmaları imzaladı. Bu projelerin tanıtım ve bilgilendirme toplantıları, Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş ve diğer yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla temmuz ayında gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Aslantaş, Türkiye'nin e-ihracattan aldığı payın henüz beklenen seviyede olmadığını belirterek, üyelerin geleneksel ihracatın yanı sıra e-ihracat alanında da uyumlarını kolaylaştırmayı amaçladıklarını ifade etti. İmzalanan protokollerin üyeler için hayırlı olmasını dileyen Aslantaş, proje çıktılarının takip edileceğini ve e-ticaret sisteminin işler hale gelmesi için yetkin insan kaynağı gerekliliğine vurgu yaptı.


İKİZ DÖNÜŞÜM VE YEŞİL İNOVASYON TOPLANTILARI

Gebze Ticaret Odası, temmuz ayında iki önemli organizasyon düzenleyerek üyelerini ikiz dönüşüm ve yapay zeka konularında bilgilendirdi. Gebze Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi iş birliğinde gerçekleştirilen toplantıda, %90 hibe destekli TÜBİTAK 1831 Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentorluk Çağrısı’nın detayları paylaşıldı. Proje bilgilendirmesi, Gebze Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü Akademisyeni ve Proje Yürütücüsü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Durmuş tarafından yapıldı. Programın yeşil dönüşümün desteklenmesi noktasında işletmeler için önemli bir imkan olduğu belirtilirken, GTÜ TTO’nun da Oda üyelerine teknik destek vermeye hazır olduğu ifade edildi.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE YAPAY ZEKA TOPLANTISI

Dijital dönüşüm ve yapay zeka konulu toplantıda ise dijital dönüşümün işletmeler için neden gerekli olduğu detaylıca anlatıldı. Dijital dönüşüme hazırlık sürecinde işletmelerin gözden geçirmesi gerekenler ve geçiş aşamasında kaynakların doğru ve verimli kullanma yöntemleri aktarıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MHP Gebze yeni İl başkanı Batı’ya gitti!
MHP Gebze yeni İl başkanı Batı’ya gitti!
MHP Darıca'nın yeni İlçe başkanı Ali Bıyık!
MHP Darıca'nın yeni İlçe başkanı Ali Bıyık!