Gölkay Park açılmayı bekliyor

Gölkay Park açılmayı bekliyor

İzmit Belediyesi tarafından tekrardan hayata geçirilmesi için çalışmaların yapıldığı Gölkay Park tamamlanma aşamasına geldi. Parkın kısa sürede açılması bekleniyor.

Editor: Haber Editörü
25 Ağustos 2023 - 12:13

2010 yılında hayata geçirilen ve İzmit’in cazibe merkezi olan Gölkay Su Kayakları Parkı ve Tesisleri, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet seçildikten sonra ilgilenilmeyince tesisin birçok noktası bakımsız bir hale bürünmüştü. Pandemi sonrasında çalışmaların başladığı parkın temeli 2022 yılının ağustos ayında atıldı. Tesislerde ilk olarak mevcut binaların söküm işlemleri gerçekleştirildi ve yenileme işlemleri devam etti.


BİRÇOK ÇALIŞMA TAMAMLANDI: Gölkay Park Yeni Nesil Yaşam Alanı’nda birçok düzenleme işlemi tamamlandı. Gölün etrafında bakım çalışmaları yapılacak ve ihale süreci başlayacak.

YAŞAM ALANI PROJESİ TAMAMLANDI
Gölkay Park Yeni Nesil Yaşam Alanı’nda kafe alanlarında çalışmalar tamamlandı. Güzel bir görünüme kavuşmaya başlayan park çevresinde yer alan alanlara oturma grupları da konuldu. Gölkay Park Yeni Nesil Yaşam Alanı’nda 10 adet bağımsız bölüm yer alacak. Bu alanların işletilmesi için İzmit Belediyesi ihaleye çıkacak. 5 yıllık süreyle kiralanacak alanları, ihaleleri kazanan firmalar işletecek. Tesiste proje kapsamında oluşturulacak ünitelerde wakeboard, knee board, wake skate, fly board, kano ve su kayağı etkinlikleri yapılabilecek.


İŞLETMELER YER ALACAK: Parkın içerisinde bulunan ve inşası tamamlanan işletmeler bölümündeki birçok yer, ihaleyle işletmecilere verilecek.

İHALEYE ÇIKILACAK
Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Emirşah Torun, “Şu an Gölkay Park Yeni Nesil Yaşam alanı projemiz geçici kabul aşamasında. İzmit Belediyesi iştiraki SARBAŞ üzerinden kısa süre içerisinde ihaleye çıkacağız. İhale sonrasında yaşam alanımızı vatandaşlarımızla buluşturacağız.” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x