Gaziler Günü’nün 103. yılı Dilovası’nda törenle kutlandı

Gaziler Günü’nün 103. yılı Dilovası’nda törenle kutlandı

Dilovası’nda 19 Eylül Gaziler Günü, büyük bir coşku ve saygıyla kutlandı. Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal” rütbesi ve “Gazilik” unvanının verilişinin 103. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen tören, Enka Okulları Anadolu Teknik Lisesi'nde gerçekleştirildi.

Editor: Haber Editörü
19 Eylül 2024 - 16:10

Törene Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay, Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, kamu kurum müdürleri, gaziler ve gazi ailelerinin yanı sıra öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Ardından günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı.
"VATANI BEDENİMİZDEN PARÇALAR VEREREK KAZANDIK"
Dilovası Şehit Aileleri ve Gaziler adına konuşan Kıbrıs Gazisi Mithat Ağdur, vatan topraklarının bedelinin canla, kanla ödendiğini vurgulayarak, bu toprakların şehitler ve gaziler sayesinde kazanıldığını belirtti. Ağdur, "Bugün özgürce yaşayabiliyorsak bunu Allah’a, şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Gazilerimiz, milletimizin bağımsızlığını ve bayrağımızın kıymetini en iyi gösteren kahramanlardır" dedi. Ardından öğrenciler, Gaziler Günü’ne dair şiirler okudu.
GAZİLERİMİZ BAŞ TACIMIZDIR
Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu, konuşmasında gazilerin milletin bağımsızlık mücadelesindeki fedakârlıklarının simgesi olduğunu vurguladı. Ömeroğlu, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vatan sevgisini ve bağımsızlık uğrunda gösterilen kahramanlıkları en iyi şekilde temsil eden liderdir. Gazilerimizin izinden giderek, milletimizin onurunu ve haysiyetini koruyan kahramanlardır. Onların cesareti ve vatanseverliği, tüm topluma ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Gazilerimizin ve şehitlerimizin emanetine sahip çıkmak, en büyük görevimizdir. Dilovası Belediyesi olarak, gazilerimizin ve şehit yakınlarımızın her zaman yanında olduğumuzu ve onların hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmaya devam edeceğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum" dedi.
"GAZİLERİMİZİN ŞEREF GÜNÜDÜR"
Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay, 19 Eylül Gaziler Günü’nün gazilerimizin onur ve gururla hatırlandığı özel bir gün olduğunu belirtti. Kubilay, "Bugün ülkemizin her köşesinde özgürce dalgalanıyorsa bu aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir. Bize öyle büyük bir hediye bıraktılar ki tüm varlığımızla korumaya çalışıyoruz. Ülkemizi şehit ve gazilerimizden aldığımız gibi biz de gelecek nesillere emanet edeceğiz” dedi.  Konuşmaların ardından Dilovası İlçe Kaymakamı Dr. Metin Kubilay ve Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu, Gazilerle bir süre sohbet etiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vekil Tipioğlu:
Vekil Tipioğlu:"Gazilerimizin her zaman yanındayız"
MHP Gebze yeni İl başkanı Batı’ya gitti!
MHP Gebze yeni İl başkanı Batı’ya gitti!