Donanma Komutanı Yıldız, oramiralliğe terfi etti

Donanma Komutanı Yıldız, oramiralliğe terfi etti

Yüksek Askeri Şura toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki terfiler ve atamalar ele alındı. Donanma Komutanı Koramiral Kadir Yıldız oramiralliğe terfi etti

Editor: Haber Editörü
02 Ağustos 2024 - 11:51

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de gerçekleşen Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki terfiler ve atamalar ele alındı. Toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu katıldı. Toplantıda alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalandı.

 


KADİR YILDIZ KİMDİR?
28 Şubat 1963 tarihinde Kırklareli'nde doğan Kadir Yıldız, 1984 yılında Deniz Harp Okulu'ndan mezun oldu ve Deniz Harp Akademisi'nde kurmay subaylık eğitimi aldı. 2004 yılında deniz kurmay albay rütbesine terfi eden Yıldız, TCG Ege Komutanlığı, Askerî Yüksek İdare Mahkemesi II. Daire Başkanlığı Üyeliği ve Güney Deniz Saha Komutanlığı Kurmay Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulundu. 2014 yılında tuğamiral rütbesine terfi ederek İskenderun Deniz Üssü Komutanlığı ve Akdeniz Bölge Komutanlığı görevlerini üstlendi. 2017'de tümamiral rütbesine terfi eden Yıldız, Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı, Genelkurmay Lojistik Başkanlığı gibi kritik görevlerde bulundu. 2020 yılında Güney Deniz Saha Komutanlığına atandı ve 2021'de koramiral rütbesine terfi etti. 18 Ağustos 2022'de ise Donanma Komutanı olarak atanmıştır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erkan Azeri’den İlçe başkanlarına mesaj!
Erkan Azeri’den İlçe başkanlarına mesaj!
Başkan Büyükgöz'e sevgi seli!
Başkan Büyükgöz'e sevgi seli!