Derince Yenikent Cemevi inşaatı yükseliyor

Derince Yenikent Cemevi inşaatı yükseliyor

Cemevlerine sağladığı destek ve yaptığı yeni hizmet binalarıyla bilinen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Tavşantepe Mahallesi’nden sonra Derince Yenikent Mahallesi’nde de cemevi yaptırırken, inşaatın temeli yükselmeye başladı.

Editor: Haber Editörü
07 Eylül 2023 - 14:26

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Derince Yenikent Mahallesi’nde yapacağı cemevi hizmet binasının ihalesini 30 Mayıs’ta gerçekleştirmişti. İki firmanın katıldığı ihalede 37 milyon 553 bin TL teklifi veren NRSE İnşaat firması kazanmıştı. Firma, inşaat çalışmasına başladı. 4 bin 500 metrekare büyüklüğündeki alan üzerine yapılacak proje bodrum kat, zemin ve 3 kattan oluşuyor. Projede oturum alanı 800 metrekare olacak, toplam inşaat alanı ise 4 bin 115 metrekare olarak planlandı. Derince Yenikent Cemevi binası 360 iş gününde tamamlanıp teslim edilecek.

İÇİNDE NELER OLACAK?

Alevi vatandaşların önemli bir ihtiyacını karşılayacak şekilde planlanan cemevi binası her katında farklı bölümler olacak. Bodrum katta cenaze alanı, cenaze yıkama ve morg ile gerekli tesisat odaları olarak planlanarak cenaze hizmeti için önemli bir alan olacak. Zemin katta; ana giriş, fuaye alanı, yemekhane, mutfak, satış birimi, tuvalet ve güvenlik, 1. katta; 248 metrekare genişliğinde kütüphane, idari odalar, muhasebe ve tuvaletler, 2. katta; 320 metrekare genişliğinde konferans salonu, 4 eğitim sınıfı tasarlandı. 3. katta ise bay bayan girişleri, cem salonu ve servis odası yer alacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MHP Gebze yeni İl başkanı Batı’ya gitti!
MHP Gebze yeni İl başkanı Batı’ya gitti!
MHP Darıca'nın yeni İlçe başkanı Ali Bıyık!
MHP Darıca'nın yeni İlçe başkanı Ali Bıyık!