Derince Millet Bahçesi ne zaman açıklacak?

Derince Millet Bahçesi ne zaman açıklacak?

İsmetpaşa Stadyumu’nun yıkımı sonrasında yapımına başlanan Derince Millet Bahçesi, 3 yılın ardından tamamlandı. Büyükşehir Belediyesine devri tamamlanan millet bahçesi, önümüzdeki günlerde vatandaşların hizmetine açılacak

Editor: Haber Editörü
11 Ağustos 2023 - 12:43


Kocaelispor’un uzun yıllar maçlarının oynadığı Derince’deki İsmetpaşa Stadyumu, İzmit Alikahya’da yeni yapılan modern stadyumun ardından yıkıldı. Boş kalan ve ilk olarak millet bahçesi yapımı düşünülmeyen alan, dönemin Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un Ankara’daki yoğun temaslarının ardından millet bahçesi çalışmaları için hazırlanmıştı. Bulut bu kararı, “Milletimizin stadı milletimizin bahçesi olacak. 76 dönümlük bu alanın betonlaşmasına hiçbir zaman gönlümüz razı olmadı.” ifadeleriyle duyurmuştu.


İLK FİDANI BAKAN KURUM DİKMİŞTİ
Derince Millet Bahçesi’nin 19 Ağustos 2020’deki ihalesinde inşaat işi için muhammen bedel 26 milyon 669 bin 506 lira olarak belirlenmişti. 34 firmanın katıldığı ihalede 17 milyon 323 bin liralık teklif ile ihaleyi Lef Yapı İnşaat kazanmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinesinde ihale süreci tamamlanan yaklaşık 70 bin metrekarelik alanda inşaat çalışmaları 2020 yılının aralık ayında başladı. Derince Millet Bahçesi’nin ilk fidanını dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kocaeli ziyaretinde bizzat dikmişti. Çalışmaların hızla devam ettiği projede eksiklikler de tamamlandı.


KÜTÜPHANE VE KAFETERYA: Derince Millet Bahçesi içerisinde kütüphane ve kafeterya olarak kullanılacak bir alan da bulunuyor.

BÜYÜKŞEHİR’E DEVREDİLDİ
17 Temmuz’da gerçekleşen Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde TOKİ tarafından yapımı tamamlanan Derince Millet Bahçesi’nin temizlik, bakım, onarım, güvenlik ve işletmesinin Büyükşehir’e devredilmesi için başkanlık makamına protokol yetkisi verildi. TOKİ ve Büyükşehir Belediyesi arasındaki protokol, geçtiğimiz pazartesi günü imzalandı ve millet bahçesindeki tüm sorumluluk Büyükşehir’e geçti. Protokol sonrası Büyükşehir A Takımı, çevre düzenlemesi çalışmalarında sona geldi. Derince Millet Bahçesi’nin birkaç gün içerisinde vatandaşların hizmetine açılması bekleniyor.


MİLLET BAHÇESİNDE NELER VAR?
Derince’de her yaştan kesime hitap edecek ve ilçeye yeni bir soluk getirecek millet bahçesi bünyesinde millet kıraathanesi, ahşap seyir terası, kameriyeler, biyolojik gölet, koşu ve bisiklet yolu, etkinlik ve spor alanları, çok amaçlı saha, çiçek bahçeleri, şifalı bitkiler ve koku bahçesi, yürüyüş parkuru ve sağlıklı yaşam parkuru, görsel amaçlı havuzlar, fitness alanları, kaydıraklı aktivite alanları ve çocuk oyun alanları ile birlikte 82 araçlık otopark yer alacak. Millet bahçesinde ayrıca son dönemde önemini tekrar hatırladığımız afet toplanma alanı da bulunacak.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Meşhur Özel Kalem Müdürüne 2 ayrı araç mı tahsis edildi?
Meşhur Özel Kalem Müdürüne 2 ayrı araç mı tahsis edildi?
"Bir şey olmaz dediler" Gebze'de Doğalgaz patlaması ihmali!