Derince’de 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Derince’de 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü kapsamında Derince’de ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleşirken ardından gazilerimizin onuruna bir program düzenlendi

Editor: Haber Editörü
19 Eylül 2024 - 15:42

İLK TÖREN KAYMAKAMLIKTA
Derince, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı. 19 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal rütbesi ve Gazi unvanı verildiği bu özel gün münasebetiyle ilçede düzenlenen etkinlikler bu yıl ilk olarak Derince Kaymakamlığı’nda gerçekleşti. Çelenk sunma töreni Derince Kaymakamı Mustafa Demirelli, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Hakan Yıldız, Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe, gaziler, şehit ve gazi aileleri, siyasi parti ilçe başkan ve yöneticileri, meclis üyeleri, muhtarlar, belediye başkan yardımcıları, kaymakamlık daire müdürleri, askeri erkan ve vatandaşların katılımları ile gerçekleşti. Kaymakam Demirelli, Garnizon Komutanı Yıldız, Başkan Gökçe ve Muharip Gaziler Derneği adına İsmail Sayan’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemine yönelik konuşmaların yapıldığı program, toplu fotoğraf çekiminin ardından tamamlandı.


GAZİLERİMİZİN ONURUNA PROGRAM
19 Eylül Gaziler Günü kapsamında Derince’de düzenlenen etkinlikler Yelken Kafe’de gazilerimizin onuruna düzenlenen kahvaltı programı ile devam etti. Derince Kaymakamı Mustafa Demirelli, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Hakan Yıldız ve Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe’nin gazilerimiz ile bir araya geldiği programda ilçe protokolü de hazır bulundu. Programa katılan gazilerimizle tek tek sohbet ederek, Gaziler Günü’nü tebrik eden Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe, yaptığı konuşmada  “Bugün aynı zamanda Büyük Komutan Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 19 Eylül 1921’de Gazilik ve Mareşallik ünvanını verdiği gün. Bu sebeple başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, bu özel günümüzü kutluyorum” dedi.

BAŞKAN GÖKÇE: EMANETLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ
Başkan Gökçe, konuşmasının devamında “Ülkemiz topraklarının, vatanımızın, bayrağımızın ve kutsal olan bütün değerlerimizin savunulmasında en zor koşullarda canını feda eden gazilerimiz biçim için çok kutsaldır, değerlidir. Gazilerimiz ve şehitlerimizin yakınları bizim emanetlerimizdir. Bizim bu emanetlerimize sahip çıkmamız boynumuzun borcudur. Derince Belediyesi olarak her zaman gazilerimizin ve şehitlerimizin yanında olduk. Bundan sonra da yanınızda olmaya devam edeceğiz. Bugün eğer Türkiye Cumhuriyeti dünyanın en önemli ülkelerinden biriyse, kendi coğrafyasında en büyük güç ise bunlar sizin sayenizde ve geçmişte şehit olan atalarımızın sayesinde olmuştur. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimize ve vefat eden tüm gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şu anda aramızda olan ve yaşamını sürdüren bütün gazilerimize de Allah’tan uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

KAYMAKAM DEMİRELLİ’DEN MESAJLAR
Derince Kaymakamı Mustafa Demirelli de konuşmasında “Bugün 19 Eylül Gaziler Günü. Gaziler Günümüz kutlu olsun. Gazilik bizim geleneğimizde, dinimizde kutsal bir mertebe. Millet olarak da gazi ruhlu bir milletiz biz. Geçmişten bugüne bu topraklarda özellikle Sultan Alparslan’dan başlayan yolculuğumuz Fatih Sultan Mehmet Han’larla perçinleşti. Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte bu topraklarda bu kaleyi savunmak için aynı ruhla, aynı hedefle mücadele ettik. Bugün bu zor coğrafyada burada hep beraber oturabiliyorsak bu geçmişten günümüze aynı ruhla mücadele eden Çanakkale’den Kurtuluş Savaşı’na, Kıbrıs’tan 15 Temmuz’a aynı ruhun devamıdır. Gazilerimize ne kadar minnet duysak azdır. Gazilerimiz için devlet olarak, millet olarak gazilerimizin onurunu ve hukukunu korumak için elimizden geleni yapıyoruz. Şunu da bilmenizi isteriz ki hiçbir yerde gazilerimizi yalnız bırakmıyoruz. Bu coğrafya zor bir coğrafya. Bu coğrafyada hep millet olarak mücadele içerisinde olduk, olmaya devam edeceğiz. Dolayısıyla şehitliğin, gaziliğin ne olduğunu bizden sonraki nesillerimize iyi aktarmamız gerekiyor. Tüm şehitlerimize, ebediyete irtihal eden gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Siz gazilerimize Allah’tan sağlıklı ömür diliyorum. İyi ki varsınız” dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vekil Tipioğlu:
Vekil Tipioğlu:"Gazilerimizin her zaman yanındayız"
MHP Darıca'nın yeni İlçe başkanı Ali Bıyık!
MHP Darıca'nın yeni İlçe başkanı Ali Bıyık!