Değirmenci: “Türkiye’ye Kocaeli’den haykıracağız”

Değirmenci: “Türkiye’ye Kocaeli’den haykıracağız”

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Yunus Değirmenci, 5 Eylül Perşembe günü Kocaeli’de gerçekleştirilecek miting öncesi yaptığı açıklamada, ”Sanayinin kalbinin attığı, Türkiye ekonomisinin çarklarının döndüğü, emeğin ve alınterinin başkenti olan Kocaeli mitingimizi büyük bir coşkuyla yapacağız. Türkiye’ye Kocaeli’den haykıracağız” dedi

Editor: Haber Editörü
02 Eylül 2024 - 14:27

Hak-İş Konfederasyonu, vergi adaletsizliği, ek zam talebi, işten çıkarmalar gibi konuları dile getirmek için miting düzenleceğini duyurmuştu. 5 Eylül Perşembe günü Kocaeli’de  13 Eylül Cuma günü Gaziantep’te miting gerçekleştirilecek. Hak-İş gerçekleşecek miting öncesi bugün Barış İş Han’ında basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Yunus Değirmenci, Hizmet- İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy, Hak İş İl Başkanı ve Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Muharrem Subaşı katılım sağladı.

TÜRKİYE’NİN 3 BÜYÜK SANAYİ ŞEHRİNDE FARKLI ZAMANLARDA MİTİNG YAPMA KARARI ALDIK
Kocaeli’de gerçekleşecek miting öncesi basın açıklamasında bulunan Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Yunus Değirmenci konuşmasında şunları söyledi, “Milyonlarca işçinin, emekçinin, emeklinin sorunlarını dile getireceğimiz büyük Kocaeli mitingimiz öncesinde sizlerle bir araya gelmeyi uygun gördük. HAK-İŞ yönetimi olarak, yüz binlerce çalışanın talep ve beklentilerini yüksek sesle dile getirmek için Türkiye’nin 3 büyük sanayi şehri olan Kayseri, Kocaeli ve Gaziantep’tefarklı zamanlarda miting yapma kararı almıştık.



MUHTEŞEM BİR TABLO VARDI
Mitinglerimizin ilkini, mal ve hizmet üretiminde emek ve alınterinin yoğun olduğu bölge olan, aynı zamanda benim de doğum büyüdüğüm, sendikal yaşamıma başladığım Kayseri’de 10 gün önce büyük bir heyecan ve katılımla gerçekleştirmiş olduk. Yaptığımız mitingimizde, emek ve emekçi adına gerçektengörülmeye değer, muhteşem bir tablo vardı. Emekçilerin yoğun katılımıyla, Genel Başkanımız Sayın Mahmut Arslan liderliğinde gerçekleştirdiğimiz Kayseri mitingimizde, emekçilerin taleplerini, tek yürek olup, hep bir ağızdan haykırdık. 

KOCAELİ BÜYÜK SES GETİRECEK
Şimdi ise, sanayinin kalbinin attığı, Türkiye ekonomisinin çarklarının döndüğü, emeğin ve alınterinin başkenti olan Kocaeli mitingimizi büyük bir coşkuyla yapacağız.
Kayseri’den sonra Kocaeli’nde de büyük ses getirecekmitingimizi, yine emekçilerin yoğun katılımıyla gerçekleştireceğiz. 


HAKLARIMIZ İÇİN MEYDANLARDAYIZ
Kocaeli mitingimizde de; vergi adaletsizliği, sendikal baskılar, işten çıkarmalar ve sürgünler, Kamu Çerçeve Protokolü’ne ek protokol zam talebi, kayıt dışı istihdam, kapsam dışı kalanların kadroya alınması, örgütlenmenin önündeki engeller ve iş kazaları başta olmak üzere çalışma hayatına ilişkin konularda taleplerimizi dile getireceğiz. ‘Haklarımız için Meydanlardayız’ temasıyla yapacağımız Kocaeli mitingimizde emekçilerin sesini ve sözünüyükselteceğiz. Emekçilerin haklı feryadını tüm Türkiye’ye duyuracağız. Bu buluşmamızda, az kazananın fazla, çok kazananın az vergi verdiği; haksız ve adaletsiz vergi sistemine karşı anlamlı bir duruş sergileyeceğiz. Bu buluşmamızda ‘hakkımı sendika çatısı altında aramak istiyorum” dediği ve sendikaya üye olduğu için işverenler tarafından ekmeğinden edilen emekçi kardeşlerimize güven aşılayacağız.

ACININ BOYUTUNU GÖZLER ÖNÜNE SERECEĞİZ
Bu buluşmamızda büyük kazanımlarla imzaladığımız Kamu Çerçeve Protokolüne rağmen, enflasyon karşısında ücretleri her geçen gün eriyen, iş barışı ve huzuru kalmayan, ek zam beklentisi içinde olan milyonlarca kamu işçisinin yalnız olmadığını göstereceğiz. Bu buluşmamızda, Sendikal örgütlenmelerin önündeki engeller nedeniyle Türkiye’deki 15 milyona yakın sendikasız çalışan emekçiyi unutmadığımızı, onların sendikalı olması için büyük bir gayret içerisinde olduğumuzu göstereceğiz. Bu buluşmamızda, çalışma hayatının kanayan yarası olan iş kazalarının neden olduğu acıların boyutunu gözler önüne sereceğiz.
Değirmenci: “Türkiye’ye Kocaeli’den haykıracağız”


KOCAELİ’DEN HAYKIRACAĞIZ
Bu buluşmamız, adeta bir kardeşlik sofrası, birlik ve beraberlik halkası, emekçinin tabir-i caizse gövde gösterisi olacaktır. Bu ülkenin kalkınmasına emeğiyle, alınteriyle en büyük katkıyı veren emekçiler olarak HAK-İŞ şemsiyesi altında tek yürek olup, hakkımız olanı isteyeceğiz. Bu ülkenin en zor zamanlarında bile fabrikalarda çarkları çeviren, en kritik noktalarda hayatlarını hiçe sayarak çalışan emekçilerin alınterinin karşılığını isteyeceğiz. Bu mitingimiz, zenginin daha zenginleştiği, fakirin ise daha fakirleştiği sistemin çarkına çomak sokacak, yoksulun da, kimsesizin de marketlerde, çarşıda-pazarda yaşadığı çaresizliğe derman olması için dev bir adım olacaktır. Bu mitingimiz, kiracı-ev sahibi kavgasının bitmesine derman olacaktır. 1 Milyona yakın üyesiyle HAK-İŞ, milyonlarca emekçinin sesi ve nefesi olmaya devam edecektir. HAK-İŞ olarak, bugüne kadar tüm meydanlardadillendirdiğimiz emekçilerin sorunlarını bir kez daha Türkiye’ye Kocaeli’den haykıracağız.
Değirmenci: “Türkiye’ye Kocaeli’den haykıracağız”


SİYASİLERİN GÜNDEMİNDE TUTACAĞIZ

HAK-İŞ, bu buluşmalarda sadece üyelerinin değil tüm işçilerin sesi olmayı sürdürecektir. HAK-İŞ dün olduğu gibi bugün de yarın da Hakkı ve hakikati haykırma

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MHP Gebze yeni İl başkanı Batı’ya gitti!
MHP Gebze yeni İl başkanı Batı’ya gitti!
MHP Darıca'nın yeni İlçe başkanı Ali Bıyık!
MHP Darıca'nın yeni İlçe başkanı Ali Bıyık!