CHP’li Taşdemir: “Bu kentin 50 yıllık hayali sadece teleferik...

CHP'li Taşdemir: “Bu kentin 50 yıllık hayali sadece teleferik projesi mi?”

Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, "Ulaşım sorununu çözemeyen bir büyükşehir yönetimi ile karşı karşıyayız. Teleferik projesi bir vizyon proje değildir."

Editor: Haber Editörü
11 Eylül 2023 - 12:08

Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 'teleferik projesini' eleştirdi. Büyükşehir'e şu sözlerle seslenen Taşdemir, "Bu kentin 50 yıllık hayali sadece "Teleferik Projesi" mi? Bu kentin hayali "Teleferik Projesi" olamaz. Bu kadar olağanüstü bütçeler ile arkasında merkezi hükumeti almış bir belediyenin vizyon projesi, kenti boydan boya metro hatlarıyla buluşturmak olmalıydı.

Kocaeli'nde vatandaşımız otobüs ve minibüslerde zor şartlarda ulaşım gerçekleştiriyor. Ulaşım sorununu çözemeyen bir büyükşehir yönetimi ile karşı karşıyayız. Teleferik projesi bir vizyon proje değildir.

Büyükşehir yönetimi öyle bir anlatıyor ki, sanki bu kenti hiç kendileri yönetmedi. 4 yıl önce farklı bir iktidar vardı. Seçimi kazanıp projeleri yeni başlatmış gibi açıklamalar yapıyor. Oysa 1999 depremini yaşamış bir kent şuan da ülkemizde örnek bir belediyecilik anlayışı göstermiş olsaydı yaşanan son depremlerde diğer kentlere rol model olabilirdi.

Deprem korkusu ile anılan bir kentte hala Kentsel Dönüşüm Projelerinin bitmemiş olması büyük bir eksikliktir. Büyükşehir yönetimi deprem ve ulaşım konusunda ciddi adımları acilen atmalıdır. Vatandaşımızın bekleyecek ne vakti nede sabrı kalmamıştır." dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vekil Tipioğlu:
Vekil Tipioğlu:"Gazilerimizin her zaman yanındayız"
MHP Gebze yeni İl başkanı Batı’ya gitti!
MHP Gebze yeni İl başkanı Batı’ya gitti!