Büyükşehir marketleri denetime aldı!

Büyükşehir marketleri denetime aldı!

Büyükşehir Zabıtası il genelindeki birçok markette kapsamlı denetimler yaptı. Ekipler, tarihi geçmiş ürünlere el koyarak imha etti

Editor: Haber Editörü
19 Temmuz 2024 - 11:09

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, il genelinde olduğu gibi Gebze bölgesindeki marketlerde de temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat ve etiket denetimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda, Gebze Bölgesi Zabıta Amirliği ekipleri; Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası ilçelerinde faaliyet gösteren marketlerde gramaj, etiket ve fiş kontrolü yapıyor.

TARİHİ GEÇMİŞ ÜRÜNLERE EL KONULDU
Zabıta ekipleri, alışveriş sepetine çeşitli ihtiyaç ürünlerini koyarak kasadaki fiyatlar ile etiket fiyatlarının uyumlu olup olmadığını kontrol ediyor. Fiyat denetiminin yanı sıra ürünlerin gramaj ve son kullanma tarihlerini de inceleyen ekipler, birçok ürünün son kullanma tarihlerinin geçtiği halde satışa sunulduğunu tespit etti. Halk sağlığını tehlikeye atan işyerleri hakkında yasal işlem başlatılırken, son kullanma tarihi geçmiş ürünler toplanarak imha edildi.


ZABITADAN VATANDAŞA ÇAĞRI
Zabıta ekipleri, vatandaşları herhangi bir olumsuzluğa karşı dikkatli ve duyarlı olmaları konusunda uyardı. Olumsuz bir durumla karşılaşılması halinde 153 Çağrı Merkezi’nin aranabileceği bilgisi verildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vekil Tipioğlu:
Vekil Tipioğlu:"Gazilerimizin her zaman yanındayız"
MHP Gebze yeni İl başkanı Batı’ya gitti!
MHP Gebze yeni İl başkanı Batı’ya gitti!