Büyükşehir Belediyesi ekipleri yangın bölgesine gidiyor

Büyükşehir Belediyesi ekipleri yangın bölgesine gidiyor

Çanakkale'de çıkan yangın 20 saattir devam ediyor. Başkan Büyükakın yangına müdahale için Kocaeli'den ekipler yola çıktığını duyurdu.

Editor: Haber Editörü
23 Ağustos 2023 - 12:33

Çanakkale'de merkeze bağlı Kayadere köyünde dün saat 11.40'da çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen yangını kontrol altına almak için çalışmalar sürüyor. Yangın nedeniyle tahliye edilen yerleşim yeri sayısı 9'a yükselirken, Çanakkale Boğazı kuzey-güney gemi geçişlerine kapatıldı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının 800 hektarı orman olmak üzere 1500 hektar alanda etkili olduğunu söyledi. Yangında 7 ev küle dönerken, dumandan etkilenen 48 kişi tedavi altına alındı. 

EKİPLER ÇANAKKALE'YE GİTTİ
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yangına müdahale etmek için araç ve ekiplerin yola çıktığını belirtti. Büyükakın, "Çanakkale’de meydana gelen yangına müdahale etmek üzere araçlarımızı ve ekiplerimizi yola koyduk. Devletimiz tüm imkanları ile havadan ve karadan yangına müdahale ediyor. Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, söndürme çalışmalarına katılan ekiplere kolaylıklar diliyorum." ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Meşhur Özel Kalem Müdürüne 2 ayrı araç mı tahsis edildi?
Meşhur Özel Kalem Müdürüne 2 ayrı araç mı tahsis edildi?
"Bir şey olmaz dediler" Gebze'de Doğalgaz patlaması ihmali!