Büyükakın çok sert konutu; “Ey köpek”

Büyükakın çok sert konutu; “Ey köpek”

Ak Parti Başiskele’nin 66. Genişletilmiş İlçe Danışma Meclisi’nde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın paylaşımını sert tepki gösterdi. Büyükakın, “Ey köpek! Kimin Cumhurbaşkanına dil uzattığını unutma” dedi.

Editor: Haber Editörü
30 Temmuz 2024 - 17:24

AK Parti Başiskele İlçe Teşkilatı’nın 66. Genişletilmiş Danışma Meclisi, partililerin katılımı ile Karşıyaka Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.  Açılış konuşmasına ilçe teşkilatına teşekkür ederek başlayan Başiskele İlçe Başkanı Koral, “Allah’ın izni ile Başiskele’de bu bayrağı indirmeyeceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın. Yaklaşık 1 ay önce Balkan ziyaretlerim oldu. Aliya İzzetbegoviç ölmeden önce Bosna’yı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a emanet etmişti. Bu ülkede de binlerce insana ensarlık yapıyoruz. 15 Temmuz’u, Filistin’i asla unutmayacağız. Ümmetimiz için hep birlikte dua edelim. Rabbim davamızın yolunu açık, hayırlı etsin” diye belirtti.

“ TÜRKİYE YERİ GELDİĞİNDE O DİLİ KOPARMASINI DA BİLİR”
Danışma Meclisinde kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın paylaşımını ‘Köpeği ekrana getirin’ diyerek açtırdı. Paylaşıma sert tepki gödteren Büyükakın, “Eğer başarılı olsaydı Türkiye’yi işgal edeceklerdi. Türkiye sizin yönettiğiniz, böldüğünüz ülkelere benzemez. Türk ordusu, Türk milleti kanının son damlasına kadar bu vatanın müdafaası için savaşır. Ey köpek! Kimin Cumhurbaşkanına dil uzattığını unutma. Türkiye yeri geldiğinde o dili koparmasını da bilir. Hitler’in başına ne geldiyse, Almanya’da soykırım yapanların başına ne geldiyse onların da başına gelecek. Bu lafın bedelini ödeteceğiz, Allah’ın izni ile” ile dedi.

BİR DURUŞUMUZ VAR
CHP Milletvekili Namık Tan’ın Mavi Vatan ile ilgili sözlerine Büyükakın, “CHP Milletvekili Namık Tan’ın Mavi Vatan, Namık Tan ismini unutmayın. Onlar sahiplerinin dili ile konuşuyor. Mavi vatan dediğimiz denizlerimiz değil mi? Cumhuriyet Halk Partisi kimin partisi? Bu ülkeyi kuranların partisi değil mi? Bunlar iki yüzlüler. Üçüncü dünya savaşı ne kadar yayılacak bunu zaman gösterecek. Hazır olmazsak, sıkı bir irade göstermezsek Türkiye’nin başına gelecekler belli. Türkiye’ye ne yapmak istedikleri belli. Sözde bir devlet kurmak istedikleri belli. Bu toprakların üzerinde uyunmaz, sadece uyanık olunur. Bizim bir duruşumuz var, Cumhur İttifakı’mızın bir duruşu var o yüzden beraber yürüyoruz. Bu ülkenin geleceği için peşinden koştukları mücadeleye inandık. O yüzden beraber yol yürüyoruz” diye belirtti.

İBB’NİN BORCU 100 MİLYAR
Son günlerin tartışmalı konularından olan belediye borçları ile ilgili açıklama yapan Büyükakın, “Belediyenin borçlarının vergi borçları olabilir, sigorta borçları olabilir, banka borcu olabilir ama bunlar hazine garantili borç değildir. Bizim tek borcumuz hazineye 2 milyar TL. Hazine borçlarımız yapılandırılmaya başlandı. 2 milyar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 1 aylık geliri. İstanbul Büyükşehir Belediye’si devralındığında 2 milyar dolar borcu vardı. Şimdi 3,5 milyar dolar borcu var. TL’ye çevrildiğinde tüm borçları 100 milyar TL yapıyor. Bunları konuşsak yüzleri kızarmayacak. Biz cevap vermeye devam edeceğiz, sizler de anlatmaya devam edin. Bunu strateji edinmişler, bizi kötü olarak hatırlatmak istiyorlar. Bizim en iyisini yapana kadar en iyisinin bu olduğunu unutmayın” diye belirtti.

YERLİKAYA GELİYOR
Danışmada konuşan İl Başkanı Talus, ise şunları söyledi: “3 belediye almak ile kazandık dediler. Biz ne dedik, değerlendireceğiz. Sandık sandık baktık. Bu başarıda hepinize teşekkür ediyorum. Hitler’in bir içişleri bakanı varmış ve yargılanmış. Göreceksiniz ki katil Netanyahu’da bu sonuca varacak. 15 Temmuz’da Pensilvanya’dan bize el sallayanların karşısında Cumhurbaşkanımızın yanında olduk. 14 – 28 Mayıs’ta gerekeni yaptık. Bizim dava şuuru ile gece gündüz çalışmamız lazım. Bu teşkilatlar güçlü teşkilatlar. “10 Ağustos’ta gerçekleştirilecek İl Danışma Meclisi Toplantısına İç İşleri Bakanımız Ali Yerlikaya’nın katılımıyla gerçekleşecek. Birlik ve beraberlik ile atlatacağız” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erkan Azeri’den İlçe başkanlarına mesaj!
Erkan Azeri’den İlçe başkanlarına mesaj!
Başkan Büyükgöz'e sevgi seli!
Başkan Büyükgöz'e sevgi seli!