Başiskele Sahili’nde kültür ve sanat rüzgarı

Başiskele Sahili'nde kültür ve sanat rüzgarı

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü vesilesiyle 12 Temmuz günü Camilerde okunan Kuran Tilaveti ile başlayan etkinlikler 15 Temmuz Salı günü Dilovası Mehmet Zeki Obdan İlkokulu tören alanında devam edildi

Editor: Haber Editörü
16 Temmuz 2024 - 15:15

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde düzenlenen anma etkinlikleri, 12 Temmuz günü camilerde okunan Kuran Tilaveti ile başladı ve 15 Temmuz Salı günü Dilovası Mehmet Zeki Obdan İlkokulu tören alanında devam etti.

YOĞUN KATILIM
Etkinliklere Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay, Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu, siyasi parti temsilcileri, Emniyet Müdürü Turgut Yazar, Jandarma Komutanı Said Arı, kurum müdürleri, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


ANLAMLI KONUŞMALAR
Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu ve Kaymakam Dr. Metin Kubilay, törende anlamlı konuşmalar gerçekleştirdi. Başkan Ömeroğlu, 15 Temmuz gecesi milletin gösterdiği kahramanlık ve fedakarlığın unutulmaz olduğunu belirterek, "O karanlık gecede, milletimizin birlik ve beraberlik ruhuyla nasıl destan yazdığını asla unutmayacağız. Demokrasiye kast eden hainlere karşı omuz omuza vererek, sadakatini cesurca ortaya koyarak darbecilere karşı durdu. Hain planları engelledi ve geleceğimize sahip çıktık" dedi.


GENÇLER GELECEĞİN TEMİNATI
Kaymakam Dr. Metin Kubilay ise konuşmasında 15 Temmuz'un milli birlik ve beraberliğin en güçlü simgelerinden biri olduğunu vurguladı. Kaymakam, "15 Temmuz gecesi, ülkemizin dört bir yanında vatandaşlarımızın gösterdiği direniş ve cesaret, hain planları bozguna uğratmıştır. Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz" ifadelerini kullandı. Gençlere yönelik olarak ise, "Bu ülkenin gençleri olarak sizler, demokrasinin ve bağımsızlığımızın teminatısınız. 15 Temmuz ruhunu yaşatmak ve geleceğe taşımak sizlerin elinde" dedi.

DUYGUSAL ANLAR
Başkan Ömeroğlu, 15 Temmuz şehitleri ve gazileri için yapılan duaların ardından, törene katılan gençlerle sohbet etti ve onların sorularını yanıtladı. Etkinlikte, 15 Temmuz'a dair belgesel gösterimi ve çeşitli sanat performansları da yer aldı.


GELECEK YILLARDA DA DEVAM EDECEK
Törenin sonunda Başkan Ramazan Ömeroğlu, 15 Temmuz'un milli hafızamızdaki yerini koruması için benzer etkinliklerin her yıl düzenleneceğini belirterek, tüm katılımcılara teşekkür etti. "Demokrasi nöbetlerimiz, milletimizin sarsılmaz iradesinin bir göstergesidir. Bu irade, ülkemizin geleceğini aydınlatmaya devam edecektir" diyerek sözlerini noktaladı.

Anma etkinliği, coşkulu ve duygusal anlarla sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x