Barajlarda su seviyesi düşüyor!

Barajlarda su seviyesi düşüyor!

Yurt genelinde olduğu gibi , Kocaeli'de de hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyrediyor. Artan sıcaklıklar ile birlikte, barajlardaki su seviyelerinde de hızlı düşüş yaşanıyor. Konu ile ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU tarafından sık sık barajlardaki su seviyesi paylaşılarak, suyun tasarruflu kullanılması konusunda uyarılarda bulunuluyor.

Editor: Haber Editörü
25 Ağustos 2023 - 12:31

Kocaeli'de, kentin su ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayan Yuvacık Barajı, geçtiğimiz Temmuz ayı başında tam doluluk oranına ulaşmış ve kapaklar açılmıştı. Ancak, son dönemde mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklar, su tüketimini de bir hayli arttırdı. Öyle ki Yuvacık Barajı nerdeyse 1 aylık bir sürede 4'te bir oranında boşalarak yüzde 77'e kadar düştü.
Kandıra ilçesinde bulunan Namazgah Barajı ise yüzde 69 seviyesine indi.

BARAJLARDA SON DURUM NE?

Temmuz ayı başı ve ortalarında Yüzde 97 oranında seyreden Yuvacık Barajı'nda ki doluluk oranı, Temmuz ayı sonu itibarıyla hızlı bir düşüşe geçti. Temmuz sonunda yüzde 95'leri gören Yuvacık Barajı, sadece 1 aylık süreçte yüzde 77'lere kadar düştü. Yuvacık barajında bugün itibarı ile 39 milyon 48 metreküp su kaldı. Kandıra’da bulunan Namazgah barajında ise yüzde doluluk oranı son 1 ayda yüzde 74'ten yüzde 6'lık bir düşüş ile yüzde 68'e indi. Şu anda Namazgah Barajı’nda 15 milyon 57 bin metrekare küp su bulunuyor.

TASARRUFLU KULLANALIM

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü'nden son yapılan sosyal medya paylaşımında Yuvacık ve Namazgah Barajları'nda ki su miktarları paylaşılarak “Suyumuzu tasarruflu kullanalım, geleceğe güvenle bakalım” ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkanvekili Soba arı gibi çalışıyor!
Başkanvekili Soba arı gibi çalışıyor!
Recep Kaya’ya 7’den 70’e sevgi seli!
Recep Kaya’ya 7’den 70’e sevgi seli!