Yıldızlı o sorunu Meclis'e taşıdı: Tasarruf yapılacak başka kalemler var

CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, tasarruf tedbirleri nedeniyle Kocaeli Üniversitesi'nde sağlık çalışanlarının servis hizmetinin kaldırılmasının yarattığı ulaşım sorunlarına dikkat çekti

CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, tasarruf tedbirleri nedeniyle personel servisi uygulamasına son verilen Umuttepe'deki sağlık çalışanlarının yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti.
Yıldızlı, Umuttepe'nin şehir merkezinde olmadığını ve Gebze, Darıca, Karamürsel gibi ilçelerden sağlık çalışanlarının 3 vesait değiştirerek buraya gelmek zorunda kaldıklarını belirtti. Tasarruf tedbirlerinin başka kalemler üzerinden yapılması gerektiğini vurgulayan Yıldızlı, sağlık çalışanlarına böylesi bir eziyetin yaşatılmaması gerektiğinin altını çizdi.

TASARRUF YAPILACAK BAŞKA KALEMLER VAR
"Sayın Başkan, değerli milletvekilleri, Kocaeli Üniversitesi’nde tasarruf tedbirleri çerçevesinde sağlık çalışanlarının servis hizmeti kaldırıldı. Üniversitemiz merkezi bir yerde değil, kentin kuzeyinde bulunuyor. Üniversite çalışanları Gebze, Darıca ve Karamürsel gibi uzak ilçelerden üniversiteye geliyorlar. Burada çok kıymetli önceki dönem rektör hocam Sadettin Hülagü de var, kendisi konuya çok hâkimdir. Üniversitedeki sağlık çalışanları 3 vesait değiştiriyor ve mesai saatine yetişmekte zorluk çekiyorlar. İki binin üzerinde yolcu toplu taşıma sistemine dahil edilmiş oldu. Toplu taşıma araçları bu ek yükü kaldıracak kapasitede değil. Özellikle Derince ve İzmit arasında toplu taşıma araçlarında yoğunluk gerçekten ciddi bir sıkıntı yaratıyor. Bu konuda ivedilikle bir düzenleme yapılması çok önemli. Tasarruf yapılacak başka kalemler var. Sağlık çalışanlarının şartlarına biraz daha dikkat etmemizi buradan öneriyor ve bir an evvel bu karardan vazgeçilmesini tüm sağlık çalışanları adına talep ediyorum."


Yıldızlı, konuşmasında sağlık çalışanlarının yaşadığı ulaşım sorunlarının acilen çözülmesi gerektiğini belirterek, tasarruf tedbirlerinin sağlık çalışanlarını mağdur etmeyecek şekilde düzenlenmesi çağrısında bulundu.