Yıldızlı: Cengiz Topel'in aziz hatırasına saygı gösterin, havalimanını çalıştırın

CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Cengiz Topel Havalimanı'nın atıl durumda olmasını eleştirerek, iktidarın plansızlığı nedeniyle havalimanının aktif hale getirilemediğini vurguladı. Yıldızlı, Kocaeli'nin stratejik ve ekonomik önemine dikkat çekerek, havalimanının çalışmamasının büyük bir kaynak israfı olduğunu belirtti

28. Dönem CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı'nın atıl durumda olmasını eleştirdi. Yıldızlı, Türkiye'de atıl kalan diğer havalimanlarıyla birlikte Cengiz Topel Havalimanı'nın da iktidarın plansızlığı nedeniyle bu durumda olduğunu belirterek, "Keşke Cengiz Topel'in aziz hatırasına saygı gösterip bu havalimanını çalıştırmaya gayret etseydiniz," dedi.

BARİ CENGİZ TOPEL'İN AZİZ HATIRASINA SAYGI GÖSTERİN
Yıldızlı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Sayın Başkan, değerli milletvekilleri, iki gündür birçok havalimanıyla ilgili konuşuldu; Balıkesir, Uşak ve Çorlu havalimanlarından bahsedildi. Herkes konuştu, bari ben de Kocaeli'yle ilgili konuşayım dedim. Cengiz Topel Havalimanı, Uşak'taki, Balıkesir'deki ve Çorlu'daki gibi çalışmayan havalimanlarından biri. Bari Cengiz Topel'in aziz hatırasına saygı gösterseniz de bu havalimanının çalışması yönünde hareket etseniz kıymetli olur diye düşünüyorum."


KOCAELİ'NİN EKONOMİK VE STRATEJİK ÖNEMİ
Yıldızlı, Kocaeli'nin yaklaşık 2,5 milyon nüfusu ve sanayinin başkenti olmasıyla Türkiye ekonomisine ciddi katkıda bulunduğunu vurguladı. "Bir tarafında Karadeniz, bir tarafında Marmara Denizi, bir tarafında Sapanca Gölü bulunan Kocaeli, turizm kenti olarak da gözükse de Türkiye sanayisine önemli katkılar sağlıyor. Ancak bu kentin havalimanı 2011 yılından bu yana bir türlü aktif hale gelemedi. 2023 yılı gideri 90 milyon lira olan Cengiz Topel Havalimanı, beş senede yaklaşık 200 milyonun üstünde gideri olan ve çalışmayan bir havalimanı olarak karşımızda duruyor. Üstelik bu çalışmayan havalimanında 100'ün üzerinde personel istihdam ediliyor. Kocaeli gibi İstanbul, Bursa ve Batı Karadeniz'e komşu bir kentte havaalanının çalıştırılamaması, iktidarın plansızlığının en net göstergesidir," ifadelerini kullandı.

PALNSIZLIK VE KAYNAK İSRAFI
Yıldızlı, Cengiz Topel Havalimanı'nın çalışmamasının, iktidarın plansızlığının ve kaynak israfının en belirgin örneklerinden biri olduğunu belirtti. "Kocaeli gibi stratejik bir konuma sahip bir kentte havalimanının aktif hale getirilememesi kabul edilemez. Bu durum, hem ekonomik hem de sosyal açıdan büyük bir kayıptır," dedi.