Yalçın Eldoğan'dan araç kiralama açıklaması

YRP Genel Merkez Arge Başkan Yardımcısı Yalçın Eldoğan, dün yaşanan araç kiralama polemiğine dair açıklamalarda bulundu.

Meclisine gözlemci olarak katıldık. Gündemde olan araç kiralama işi ile ilgili bir kaç yerden bu konuyu takip etmemizi ve kira bedellerinin yüksek olduğu, bazı araçlarında ihtiyaç olmadığını söylediler. Benim katıldığım ilk Büyükşehir meclisi idi fakat maalesef seviye çok düşüktü. Sırf konuşmak için konuşanlar ve gerginlik çıkarmak isteyenler vardı. Chp Meclis Üyesi Mehmet Ümit Küçükkaya söz aldı ve araç kiralama konusunda net rakamlar verdi. Detaya şu an  girmek istemiyorum fakat Mehmet bey 24 ayda araç kiralarına ödenecek para ile belediyenin aynı araçları satın alabileceğini söyledi. Bu konuyu YRP ARGE Başkanlığı olarak detaylı araştıracağız. 24 ayda değil 30 hatta 36 ayda bile bu araçlar kendini amorti ediyorsa kesinlikle satın alınmalı. 


"ÇOK İDDİALI KONUŞTU"
İzmit Belediye Başkanı Fatma hanım çok iddialı konuştu. İzmit Belediyesi kısıtlı imkanlarla araç kiralama yapmadığını tüm araçlarını satın aldıklarını ve belediyeye ait olduğunu söyledi. (Bu konuyu da araştıracağız). Kocaeli Büyükşehir Belediyesi istediği araçları satın alabilecek güce sahip ve kredibilitesi olan bir kurum. Sayın Büyükşehir başkanından bu konuyu tekrar  gözden geçirmesini İstiyoruz. Özellikle kışın kısa bir süre kullanılacak araçlar mutlaka satın alınmalı.  Bu konuyu detaylı araştırıp net rakamlarla kamuoyunu bilgilendireceğiz. "