Vali Aktaş kentin asayiş ve güvenlik verilerini açıkladı!

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş bugün valilikte asayiş değerlendirme toplantısı düzenledi.

 Vali Aktaş, " Ağustos ayında emniyet ve jandarmamızın beraber terör örgütlerine yönelik 20 operasyon yapılmıştır. Bu operasyonlarda 41 gözaltı yapılmış olup, gözaltına alınanlardan 5'i serbest bırakıldı. Göçmen kaçakçılığına yönelik 17 operasyon yapılmış, yapılan operasyonlarda 19 organizatör yakalanmıştır. Narkotik suçlara yönelik de emniyet güçleri ile birlikte 679 operasyon yapmış olup bu operasyonlarda da 860 kişiye gözaltı işlemi uygulamıştır. Gözaltına alınan 30 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Yine yapılan bu operasyonlarda uyuşturucu maddeler ele geçirilmiştir.

ORGANİZE SUÇLARA OPERASYON
Kolluk Kuvvetlerimiz organize suçlarla ilgili mücadelelerinde sıkı bir şekilde takip etmektedir. İlimizde organize suçlarla ilgili 6 operasyon yapılmış olup 8 kişi gözaltına alınmış, 2 kişi tutuklanmış, 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Kaçakçılık faaliyetleri kapsamında 30 operasyon gerçekleştirilmiş olup, 49 şahıs gözaltına alındı. Suç çetesi çökertildi. 


SİBER SUÇLARLA MÜCADELE
Siber suçlar ile ilgili olarak; Bilişim yoluyla, sosyal medya yoluyla dolandırıcılık ile ilgili vatandaşın ve kamuoyunun yanıltılmasına fırsat vermemek için arkadaşlarımız ellerinden geleni yapmışlardır. Çalışma yapılan sosyal medya hesap sayısı ise 217 olmuştur.

TRAFİK KAZALARINDA 10 ÖLÜ 960 YARALI 
Trafik kazaları ile ilgili olarak; Kazalarda çok artış olmamakla beraber, azaltılmış da değil. Rakamlarımız biraz yüksek. Trafik birimleri hem otobanlarda hem diğer yerlerde gerekli önlemleri almakta. Vatandaşlarımızdan ricamız, hız konusunda trafik kurallarına uymalarını önemle istirham ediyoruz. 707 trafik kazası gerçekleşmiş olup, vefat eden sayısı 10, yaralı sayısı ise 960 kişi olmuştur” ifadelerini kullandı.kocaeligazetesi