Tamyüksel; Olası bir deprem ile ilgili gerekli tedbirler ivedilik ile alınmalıdır

İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel, "Kocaeli'nin ve Kartepe'nin mevcut yapı stoğunun durumu nedir? Kaç binamız ve bağlı olarak kaç vatandaşımız halihazırda risk altındadır?" diye sordu.

Yaşanan depremlerle ortaya çıkan büyük yıkım sonrası, Kocaeli'nin de deprem riski olan şehirlerden biri olduğunu vurgulayan İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel; Gerekli tüm tedbirler ivedilik ile alınmalı ve şehrimiz olası bir depreme karşı hazır olması gerektiğini belirtti. Depremin yaşandığı ilk günden itibaren İlçe Teşkilatı ile birlikte aralıksız çalışarak, kanayan yaraları sarabilmek adına ellerinden gelenin fazlasını yapmaya gayret ettiklerini belirten Tamyüksel;"Kartepe'li hemşehrilerimiz ve partililerimizin katkıları ile bölgenin ihtiyaçlarına yönelik olarak çok önemli yardımlar yaptık, bununla birlikte ilçemize göç eden depremzedelerimizinde ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarımız halen daha aktif olarak devam ediyor.

YÖNETİCİLİK YAPMAMA CEZASI ALIYOR

Fakat her ne yaparsak yapalım; maalesef ne kaybettiğimiz canları geri döndürebilir, nede o kaybı yaşayanlarının hayatlarında ki boşluğu doldurabiliriz. Bu sebeple; yaşanan acılardan dersler almalı, aynı kayıpları ve yaraları tekrar yaşamamak adına gerekli tüm tedbirleri vakit kaybı yaşamadan ciddiyetle almalıyız. Düşünün ki asansörlü bir binada yöneticisiniz; ki bu verdiğim örnek yaşanmış bir vakadır. Kat maliklerinden apartmanın bakımı için sürekli aidat topluyorsunuz, fakat bir gün asansör içinde insanlar varken düşüyor ve bina sakinleri zarar görüyor. Ve akabinde gerçekleşen yargılama süreci sonunda; yönetici, sorumluluklarını yerine getirmediği, asansörün bakımlarını vaktinde yaptırmadığı için ağır bir ceza ile birlikte bir daha yöneticilik yapamama cezası alıyor. 

KAÇ VATANDAŞIMIZ RİSK ALTINDA?

Fakat Ülke yönetimimizde görmekteyiz ki sorumluluk makamında oturanlar, yaşanan afetler sonucu oluşan vahim tablo sonrası ders çıkarmak yerine maalesef katkı koymaya çalışanları suçlamayı tercih etmektedirler. Bugüne kadar toplanan onca deprem vergisine rağmen; verdiğimiz  örnek üzerinden gidersek, her ay aidatını ödemiş bina sakinlerinden asansör kazasında zarar görenler yararına yardım istemektedirler. Ve maalesef sorgulayan herkesi de deprem üzerinden siyaset yapmakla suçlamaktalar. Varsın Ne ile suçlar iseler suçlasınlar, sorumluluklarımız gereği kenti yönetenlere sormak istiyorum;  Kocaeli'nin ve Kartepe'nin mevcut yapı stoğunun durumu nedir? Kaç binamız ve bağlı olarak kaç vatandaşımız halihazırda risk altındadır?

ORGANİZASYONU VE PLANI VAR MI?
Geçtiğimiz günlerde büyükşehir belediye başkanının yapmış olduğu açıklama ile 170.000 konutun dönüşmesi gerektiğinden ve bunun dönüşümü için 170 Milyar TL'ye ihtiyaç olduğundan  bahsetmişti. Kendi bütçesinin ise 23 Milyar TL olduğu için kendi gücü ile bunu aşamayacağını anlatmıştı. Evet an itibarı ile alınacak tedbirler önemli fakat sormak gerekir ki genelde iktidar olduğunuz 21 sene ve yerelde      iktidar olduğunuz 19 sene süre zarfında bu bütçe ile bir tarafından bu işe başladınız mı? Başlasanız bugüne kadar bu risk altında gördüğünüz binalardan kaçı sizce risksiz hale gelebilirdi? Yaşanan afet sonrası ortaya çıkan aksaklıklar hepimizin malumu; AFAD'ın şehrimizde olabilecek bir afet durumunda yeterli personeli, ekipmanı, organizasyonu ve planı var mıdır?