Tadilat bitecek, lojmanlar sonra yıkılacak

Kamulaştırma işleri gerçekten vakit alıyor. İşte son örnek, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile TCDD arasındaki ek protokol yapılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit’te uzun yıllar TCDD personeli ve ailelerinin yaşadığı lojmanların yıkımı konusunda TCDD ile anlaşmıştı. Sekapark’ın hemen doğu ucunda, köprülü kavşak, sahil yolu ve tren yolu arasındaki 24 daireli lojmanlar, Büyükşehir tarafından kamulaştırılarak yıkılacak ve bu alanda yeni bir kavşak çalışması gerçekleştirilecekti.

PLAJYOLUNDAKİ YENİ BİNA
Konuyla ilgili olarak iki kurum arasında protokol imzalandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile TCDD söz konusu lojmanlara karşılık Derince’de lojman yapımı konusunda anlaştı. Ancak tahliye sonrası personele kira yardımı yapılması gerektiği için, TCDD’den farklı bir talep geldi. Kurum lojmanları boşaltan personele kira yardımı yerine, Kızılay Genel Merkezi tarafından TCDD Genel Müdürlüğüne devredilen İzmit Cumhuriyet Mahallesindeki binanın tadilatını talep etti.

EK PROTOKOL
Tadilat yapılabilmesi için protokole ilave yapılması gerekiyordu. Büyükşehir yönetimi, konuyu bugünkü meclis toplantısında gündeme getirecek, TCDD ile ek protokol için meclis üyelerinden yetki istenecek. İşte 130 numaralı o madde;

İŞTE O MADDE
“Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı'nın, TCDD mülkiyetinde bulunan İzmit İlçesi Yenimahalle 1193 ada 195 parsel üzerindeki binanın tadilat işlerinin Belediyemizce yapılmasına yönelik, TCDD ile ek protokolün yapılabilmesi için Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamına ve Encümene yetki verilmesi.”

YENİ BİR KAVŞAK
Söz konusu ek protokolün imzalanmasından sonra tadilat projesinin hazırlanması, ihaleye çıkılması ve çalışmaların bitiminden sonra Sekapark girişindeki lojmanların boşaltılması ve yıkımı planlanıyor. Söz konusu işler bittikten sonra Büyükşehir Belediyesinin bölgede yeni bir kavşak çalışması yapması bekleniyor.