Sözde hayvan severler işi bakın nasıl ticarete dökmüş!

Gebze Belediyesi tarafından konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi;

Gebze Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezimizden kaçırılan hayvanların bakım ve sağlık harcamaları için bazı sosyal medya hesaplarından IBAN hesapları paylaşılarak vatandaşlarımızdan para istenmektedir. 

Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezimiz, hastalık ve kazaya maruz kalmış sahipsiz hayvanlara sağlık hizmeti veren bir merkezdir. 

Merkezimizden kaçırılan hayvanların da, merkezimizde bulunma nedenleri olarak çeşitli hastalıkları bulunmaktadır. Eylemciler, bu hastalıkları gerekçe göstererek, insanlarımızın duyarlılığını istismar edip para toplamaya çalışmaktadırlar. 

 

Kuduz, salgın hastalık gibi toplum sağlığını tehdit eden sağlık sorunları bulunan ve yaralanma sonucu organ hasarları olan bütün hayvanların merkezimize iadesinin ivedilikle yapılması gerekmektedir. 

 

İddialarla ilgili olduğu gibi eylemler sonucunda meydana gelen bu hadiselerle ilgili de yasal süreç başlatılmıştır. Vatandaşlarımızın para toplama taleplerine itibar etmemesini, para talebinde bulunanları emniyet ve savcılıklara bildirmelerini istirham ederiz.