Meşhur Özel Kalem Müdürü yine gündemde!

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi'nin hemşerisi olan ve belediyede Özel Kalem Müdürü olarak görev yapan Aydın Turan tarafından yönetilen 7 tane müdürlük ile ilgili tepkiler devam ediyor.

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’nin Özel Kalem Müdürü Aydın Turan tarafından yönetilen 7 tane müdürlük ile ilgili yankılar sürüyor.Çayırova Belediyesi’nin bugün gerçekleştirilen meclis toplantısında, bu konu bir kez daha gündeme geldi. İYİ Parti Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Çayırova Belediyesi Meclis Üyesi İlhan Bayrak, düzenli bir şekilde artan yetkilendirmeler ve müdürlüklerin tek bir kişiye bağlı olmasına sert tepki gösterdi. Bayrak, bu durumun hem yönetim açısından şeffaflığa zarar verdiğini hem de belediye içindeki işleyişi olumsuz etkilediğini belirtti

“BURASI BABANIZIN MALI DEĞİL”

Bayrak yaptığı açıklamada,”Geçen mecliste dile getirdiğim bir başkanlık birde parelel müdürlükler var dediğim meselenin yazılı hale dönüşmüşü. Biz bu işleri 15 Temmuz öncesi bu ülkede gördük devleti ve kurumları ele geçirme çabaları. Bu kurumda çalışan yüzlerde liyakatli arkadaşlarımız var. Görevlerinde çalışıp terfi alıp müdürlük hak edip arkadaşlarımız var. Âmâ bunlar ne yapılıyor kanunların arkası dolandırılıyor özel kalemden başkan yardımcılığı yazısı pat müdür. Öbür tarafta memuriyette onlarca yıl dirsek çürütüp hak ettiği halde makamların ulaşamadığı arkadaşların yerine kurumları ele geçirmeye çalışan burası sizin babanızın yeri değil.Burası milletin yeri”dedi.

7 MÜDÜRLÜK TURAN’A BAĞLI’

“Görünürde beş gerçekte yedi tane müdürlük bir kişiye bağlı”dşyen Bayrak,”Özel Kalem,Basın Yayın,Kültür İşleri, Sosyal Yardım. Görüntüde Talha bey. Âmâ herkes biliyor ki Aydın Turan bey. Paraleli de Serdar Küçük. Müdür odasında oturuyor. Müdür odasına uğramaz kağıt üstüde falanca.İşletme İştitaklar Müdürlüğü herkes biliyor buda Aydın Turan’ın kotrolü altında.Temizlik İşleri ve Veterine İşleri Aydın Turan’a bağlı.Çayırova Belediyesinde bu kadar liyakatli yıllarını vermiş memur arkadaşlar niye bu zulme uğruyor.Siz mi bu ekiple Çayırova’yı yöneteceksiniz.Yaklaşık geçen yıl 120 Milyon,bu yıl ise 160 Milyon toplamda belediyenim borcu 1 Milyar’a yaklaştı”şeklide konuştu.