KOÜ Bilimpark araştırma üniversitesi hedefine büyük katkı sağlayacak

MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Zafer Cantürk'ü ziyaret etti. Ziyaretin artından Çöpoğlu, rektör Cantürk ve KOÜ heyeti ile birlikte inşaatı devam eden Araştırma Üniversitesi hedefine önemli bir katkı sunacak olan Kocaeli Üniversitesi'nin yeni projesi 'Bilimpark inşaatında incelemelerde bulundu

MARKA (Doğu Marmara Kalkınma Ajansı) Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ü ziyaret etti. Rektörlük toplantı salonunda gerçekleştirilen ziyarette ilk olarak kısa bir toplantı gerçekleştirilerek, olası işbirlikleri üzerine görüşmelerde bulunuldu. Toplantı ardından ise Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, KOÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Eren, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Levent Atalı ile Prof. Dr. Tamer Sınmazçelik, koordinatörler ve akademisyenler ile birlikte Bilimpark inşaatında incelemelerde bulundular.

ARAŞTIRMA ÜSSÜ OLACAK

Bilimpark;  Kocaeli’de sanayicilerin ihtiyaç duyduğu İhtisas Laboratuvarları, araştırmacıların kolay kullanacağı ve sık kullanılan aletlerin bulunduğu Merkez Laboratuvarı, Ar-Ge Koordinatörlüğü, TTO, BAP, Proje Ofisi, Veri ve dijitalleşme ofisleri, ortaöğretim öğrencilerinin kullanacağı Deneyap Laboratuvarı ve diğer birimleriyle adeta bir araştırma üssü görevi görecek. Araştıran Üniversite vizyonuyla, Kocaeli Üniversitesi’nin araştırma kapasitesini artıracak olan Bilimpark, sanayi ile geliştirilecek işbirliklerinde de ara yüz olacak.