KOTO'da KOBİ Dijital Dönüşüm Destek Programı Toplantısı düzenlendi!

KOTO'da KOBİ Dijital Dönüşüm Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi

Kocaeli Ticaret Odası, KOSGEB’in imalat sanayinde faaliyet gösteren KOBİ’lerin dijital dönüşüm süreçlerini desteklemek için hayata geçirdiği KOBİ Dijital Dönüşüm Destek Programı ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. KOSGEB Doğu Müdürü İbrahim Ustaömer’in sunumuyla gerçekleşen toplantıda, programın detayları ve başvuru şartları ele alındı.

KİMLER BAŞVURABİLİR?
Program ile birlikte KOBİ’lere 20 milyon lira üst limitli olmak üzere 36 ay vadeli uygun maliyetli finansmana erişim imkanı sağlandığını açıklayan Ustaömer, “Programa; TÜBİTAK Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) veya Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Teknoloji Merkezi (MEXT) tarafından belgelendirilen/yetkilendirilen danışmanlardan, dijital dönüşüm danışmanlığı hizmeti almış ve onaylı dijital dönüşüm/olgunluk değerlendirme raporu (TÜSSİDE – DDX Dijital Dönüşüm Değerlendirme Rapor Formatı veya MEXT - SIRI Dijital Olgunluk Değerlendirme Rapor Formatı) bulunan ve son 3 mali yıl “Faaliyet Karı” veya son mali yıl “Öz Kaynaklar Toplamı” negatif olmayan ve imalat sektöründe faaliyet gösteren küçük veya orta ölçekli işletmeler başvuru yapabilir.


20 MİLYON TL’YE KADAR…
Program KOBİ’lerin dijital dönüşüm kapsamında makine, teçhizat, yazılım ve donanım giderlerini kapsamaktadır. Program işletmelerin 20 puan daha düşük faizle kredi kullanmalarını sağlamaktadır. Ancak bu destekten yararlanabilmek için belirli şartların karşılanması gerekmektedir: Destek, 10-249 çalışanı olan ve yıllık cirosu 10-500 milyon TL arasında bulunan küçük ve orta büyüklükteki işletmelere yöneliktir. Program kapsamında sadece 1-20 milyon TL arasındaki krediler desteklenmektedir. Kredi, onaylı Dijital Dönüşüm Değerlendirme Analizi ve Yol Haritası Raporu'nda belirtilen makine/teçhizat veya yazılım alımlarına yönelik olmalıdır. Alınacak ürün, bu raporda belirlenen bir ihtiyaca yönelik olmalıdır. Kredi, TEB Türkiye Ekonomi Bankası'ndan alınacak ve kredinin faiz kısmının yüzde 20'si KOSGEB tarafından karşılanacaktır” ifadelerine yer verdi.