Körfez Devlet Hastanesi'ni yapacak firma belli oldu!

Körfez Devlet Hastanesi ek hizmet binası inşaatı için yapılan altıncı ihale sonunda Dardanel İnşaat Taahhüt Anonim Şirketi ile anlaşma sağlandı. 54 yatak kapasiteli olacak ek binanın, 650 gün içinde tamamlanması bekleniyor.

Yapımı uzun süredir beklenen Körfez Devlet Hastanesi ek hizmet binası için geçtiğimiz yıldan bu yana dört, bu yıl ise bir kez olmak üzere toplamda beş ihale düzenlenmiş, ancak çeşitli sebeplerle iptal edilmişti. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, 7 bin 304 metrekare alana inşa edilecek olan ek hizmet binası için 3 Mayıs günü altıncı kez ihale düzenlendi.

209 milyonluk teklif 
İhaleye 10 firma doküman satın alırken, sadece 2 firma teklif verdi ve yalnızca 1 firmanın teklifi geçerli sayıldı. Yaklaşık maliyeti 248 milyon 76 bin lira olan ihaleyi, 209 milyon liralık teklifi ile Çanakkaleli Dardanel İnşaat Taahhüt Anonim Şirketi kazandı. İhale sonucunda, Dardanel İnşaat ile 19 Temmuz’da sözleşme imzalandı.
650 gün içerisinde tamamlanacak
Körfez Devlet Hastanesi ek hizmet binası, 54 yatak kapasitesiyle hizmet verecek. Bina içerisinde 15 poliklinik, 3 genel ve 1 lokal ameliyathane, kadın doğum, endoskopi, yoğun bakım üniteleri ve acil bölümleri yer alacak. Dardanel İnşaat, bu projeyi 650 gün içerisinde tamamlamayı hedefliyor.