Kocaeli Olimpik Buz Sporları Salonu'nda 'antrenman saati' isyan ettirdi

Kocaeli Olimpik Buz Sporları Salonu'nda Tesis Müdürü Tuğrul Kılıç'ın antrenman saati paylaşımını yaparken her branşa adil davranmadığı iddia edildi.

Kocaeli Olimpik Buz Sporları Salonu’nun senkronize branşı sporcularından şikayet geldi. Yapılan açıklamadaTesis Müdürü Tuğrul Kılıç’ın diğer branşlara haftada 5 gün salonu tahsis ederken, senkronize branşına sadece hafta sonları birer saat çalışma fırsatı tanıdığı dile getirildi. Hafta sonu da çalışma programının maçlar nedeniyle sekteye uğradığını belirten sporcular, bu şartlara rağmen senkronize branşındaki sporcuların derecelerinin bunduğunu, bu dereceler sayesinde de okullarında yüzde 100 burslu okuduklarını ifade etti. Yazılı şikayette şu ifadeler yer aldı: “Kocaeli Olimpik Buz Sporları Salonu’nda; artistik buz pateni, shorttrack, buz hokeyi, curling ve senkronize branşlarındaki lisanslı ve milli sporculara saha tahsisi yapan Tesis Müdürü Tuğrul Kılıç, antrenman saati paylaşımını yaparken her branşa adil davranmamaktadır.


MANTIKLI DEĞİLDİR
Diğer branşlar hafta içi 5 gün çalışırken senkronize branşına yıllardır sadece hafta sonu birer saat verilmiştir. Performans sporcusu 5 gün yatıp, 2 gün antrenman yapmaktadır. Bu sporun hiçbir branşı için mantıklı bir antrenman programı değildir. Zaten verilen bu antrenman saati de genelde tesiste yapılan maç ve yarışma programları sebebiyle sekteye uğramaktadır. Bu şartlara rağmen takımın  Türkiye dereceleri bulunmakta ve sporcuların birçoğu bu dereceler sayesinde okullarında yüzde 100 burslu okumaktadır. Her branşın kendine özgü özellikleri var ancak Tesis Müdürü, bunlardan bihaber. Her konuşmasında sporcunun değerli olduğunu, sporcuyu desteklediğini söyleyen Kılıç, nedense senkronize sporcularına destek değil, köstek olmaktadır.

İTİRAZ EDİLDİ
Türkiye Buz Pateni Federasyonunun takvimine göre aralık ayında yarışması bulunan sporcular için ara tatilde ücreti karşılığında saha tahsisi talebi yapılmıştır. Ancak tahsis edilen saatlerin talep edilenlerle ilgisi olmadığı gibi branş gereği tam sahada antrenman yapması gereken sporculara 1/3 çeyrek saha tahsisi yapmıştır. Konuya uzak oluşu da burada net bir şekilde görülmektedir. Bu branşın o ölçülerdeki sahada antrenman yapamayacağının bilincinde değildir. İtiraz edildiğinde ‘saatler böyle, değişmeyecek’ diyerek çözüm üretmemektedir.

SPORCUYA VERİLEN DEĞER NEREDE?
Programları sırf değişiklik yapmamak adına son dakika yayınlayıp antrenör ve sporcuları mağdur etmekte ve bu olay sonrası da hiçbir sorunu çözmeden 3 gün izine ayrılmaktadır. Yöneticilik hak hukuk adalet gözetmeksizin ayrımcılık yaparak ve bildiğini okuyarak ‘ben böyle yaptım, işinize gelirse’ tavrıyla çalışmak değildir. Ülkemizi yurt dışında, dünyada temsil eden değerli sporcuların çıktığı bu güzel tesis, heba ediliyor, pırıl pırıl gençlerin önü kesiliyor. Bu kadar zorluğa rağmen ikinci bir takım çıkartan antrenörler, aynı sıkıntıları yaşamaya devam etmektedir. Spora ve sporcuya verilen değer nerede?"