Kocaeli'de ulaşıma zam: İşte yeni fiyatlar!

Kocaeli'de UKOME toplantısı 28 Haziran Cuma günü yapılacak. Toplantıda görüşülecek zam oranları ise belli oldu.Toplantıda tam biletlere yüzde 54, indirimli biletlere ise yüzde 70 oranında zam yapılması planlanıyor.

28 Haziran Cuma günü yapılacak olan UKOME toplantısında toplu taşıma zammı oranları netleşti. Tam biletlere yüzde 54, indirimli biletlere ise yüzde 70 oranında zam yapılması planlanıyor. Bu zamlarla birlikte tam bilet ücreti 20 lira, indirimli bilet ücreti ise 15 lira 30 kuruş olacak. Geçtiğimiz  yıl Ağustos ayında yapılan zammın ardından,    Büyükşehir    Belediyesi ocak ayında zam yapmamış ve toplu taşıma esnafına verdiği desteği artırarak ulaşıma zam yapmaktan kaçınmıştı.

YÜZDE 70 ZAM
Uzun süredir zam talebini gündemde tutan toplu taşıma esnafı, taleplerini UKOME’ye iletti. UKOME’nin mayıs ayı toplantısında bu talep gündeme alınarak değerlendirildi. Toplu taşıma esnafının talep ettiği yüzde 70’lik zam oranına karşılık, Büyükşehir Belediyesi tam binişlere yüzde 54, indirimli binişlere ise yüzde 70 oranında zam yapılmasına karar verdi. Zam geçerli olduğunda tam bilet fiyatı 20 TL’ye, öğrenci ve indirimli bilet fiyat 15,3 TL’ye çıkmış olacak.