Kandıra Gıda OSB'ye dev elektrik hattı!

Kocaeli'nin büyük projelerinden biri olan Kandıra Gıda OSB için geçtiğimiz dev bir trafo merkezi kurulmuş ve OSB'ye elektrik verilmesi için çalışmalara başlanmıştı

Trafo merkezinin adresi, Kandıra Gıda OSB’nin de bulunduğu Goncaaydın köyünün yanından geçen Ağva-Şile Yolu üzeri olarak belirlenmiş ve ihaleyi Albayrak Doğa Elektrik İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ’nin kazanmasının ardından bölgede çalışmalar başlamıştı.

60 MİLYONLUK HAT
Geçtiğimiz mart ayında ortaya çıkmaya başlayan trafo merkezinin ardından Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ), OSB’ye çekilecek olan Elektrik Enerjisi İletim Hattı için de projeyi hazırlamış ve ÇED başvurusunda bulunmuştu. İZAYDAŞ’ın hemen arkasında bulunan İzmit Trafo Merkezinden çekilecek toplamda 16,74 kilometrelik iletim hattı ile Kandıra Gıda OSB’ye ulaşacak elektrik hattı için öngörülen maliyet ise 60 milyon 182 bin lira.

49 DİREK YAPACAK
TEİAŞ, söz konusu elektrik enerjisi iletim hattı projesi kapsamında İzmit ve Kandıra arasındaki hat boyunca 2 adet nihai direk, 22 adet tutucu direk ve 25 adet taşıyıcı direk olmak üzere toplamda 49 direk inşa edecek. 

ÇED TOPLANTISI YAPILACAK
Geçtiğimiz haftalarda ÇED başvurusu yapılan proje, İnceleme Değerlendirme Komisyonunda incelenerek son şekli verildi. Söz konusu proje için önümüzdeki günlerde nihai kararın duyurulmasının ardından ÇED toplantısı yapılması ve projenin bölge halkına tanıtılması hedefleniyor.