İzmit'teki bozuk yollar yenilenecek

İzmit Karabaş Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Pertev Paşa Caddesi ile Mimar Sinan Sokak'ın yenilenmesi için ihaleye çıkılacak.

ZARARLA BİRLİKTE KÖTÜ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI
Kentin tarihi yapılarından biri olma özelliğine taşıyan Yeni Cuma (Pertev Mehmet Paşa) Cami’ne komşu Pertev Paşa Caddesi ile Mimar Sinan Sokak’ta pek çok sorun baş gösteriyor. Geçen yıl Yeni Cuma Cami’nin restore işlemi, kısa bir süre önce Yeni Cuma Parkı’nda yenilenme işlemi sona erdi ve açılışları yapıldı. Yapılan bu çalışmalarda caminin iki tarafında yer alan cadde ve sokaklar gerek malzemelerin bölgeye getirilmesi sürecinde gerekse de hafriyatların taşınası sırasında oldukça zarar gördü. Ortaya çıkan zararlarla görüntü görüntüler de beraberinde geldi.


CADDE VE SOKAK İÇİN YENİDEN İHALEYE ÇIKILACAK
Asfaltı yorulan, üzerinde çukurlar ve kot farkları ortaya çıkan bölgede hem araç hem motosiklet hem bisiklet hem de yayalar yürümekte zorlanıyor. Ayrıca Mimar Sinan Sokak’ta kaldırımların bir tarafta neredeyse ortadan kaldırılmış diğer taraftı da araçların otopark olarak kullanması yayaları da araçların kullandığı yolu kullanmaya zorunlu kılıyor. Hava karardıktan sonra aydınlatması sistemi de yetersiz kalan cadde ve sokağın yenilenmesi için İzmit Belediyesi geçtiğimiz günlerde harekete geçmiş ve ihaleye çıkmıştı. Çıkılan ihaleler katılımcı olmaması sebebiyle iptal edilirken yakında yeniden iki cadde için ihaleye çıkılacağı açıklandı. Yenileme çalışmaları kapsamında bölgede zemin  ve kaldırımları, aydınlatma sistemleri yenilenecek.