İMO'dan 'Mimari Yapıda Yangın Güvenliği' eğitimi

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi, Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı (TÜYAK) işbirliği ile 'Mimarı Yapıda Yangın Güvenliği' eğitimi düzenledi. Eğitimde yangın güvenliği konusunda yapılması gerekenler konuşuldu.

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi, Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı (TÜYAK) işbirliği ile 'Yangın Yönetmenliği kapsamında Mimarı Tasarımda Yangın Güvenliği' isimli eğitim programı düzenledi. Eğitimde Dr. Gökhan Balık konuşmacı olarak yer aldı. Programda İMO Kocaeli Şube Başkanı Ali Akgün ve yönetimi, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Osman Günler ve belediye ile şirketlerin temsilcileri katıldı.


FİKİR OLUŞTURMAK İSTİYORUZ
Programda ilk olarak konuşan İMO Kocaeli Şube Başkanı Ali Akgün, "İlk olarak Büyükşehir Belediyemize verdikleri katkılar sebebiyle teşekkür ederiz. Yangın, ciddi ekonomi kayıplara yol açan bir durum. Bu eğitimden beklediğimiz yapılarda yangınla mücadele etme konusunda fikir oluşturarak bir nebze daha bilinçli hale gelmek. Tasarımlarımızdan yaptığımız işlere, kontrol ettiğimiz ihale işlerinde veya yapı malzemelerinin ne kadar dayanıklı olduğunu bilerek yaşanacak yangınlarda kayıpları en aza düşürmeliyiz.” dedi.


BU KONUYA ÖNEM VERİYORUZ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Osman Günler konuşmasında, “Yangın yönetmeliği kapsamında son dönemlerde ciddi sorunlar oluşuyor. Yılbaşında ilçe belediyeleri ve odalarda yangın yönetmeliği kapsamında yaşanan sorunların nasıl çözüleceği konusunda bir toplantı yapmıştık. Böyle toplantılar yapılması gerektiği konuşulmuştu. Biz yangın güvenliği konusuna önem veriyoruz. Projeleri kontrol ederken bu eğitimle beraber eksikleri projeleri belki de bu kapsamda gidereceğiz. Buradan çıkacak sonuç ile projede yansıması olacaktır. İMO Kocaeli Şube Başkanımız Ali Akgün’e böyle bir program düzenlediği için teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.


YANGIN GÜVENLİĞİ PLANLANMALIDIR
Yangın Güvenliği Danışmanı Dr. Gökhan Balık yaptığı konuşmada, “Her binada mutlaka yangın durumunda alınacak aksiyonlar planlanmalıdır. Hastaların hastanede yangın merdiveni kullanacak bir durumu olmayabilir, güvenli bir tahliye merkezi olmalıdır. Bunun sağlık görevlileri ve refakatçiler tarafından yapılabilir. Toplanma amaçlı bir yerde yangın çıkarsa orada insanların yangında kaçarsa izdihamlar yaşanır. Bir mağazada olsa dağılımdan dolayı izdiham yaşanma ihtimali daha azdır. Konaklama amaçları tesislerde yangın güvenlikleri konutlara göre daha fazladır.” ifadelerini kullandı.