Hüseyin Erol öğrenci ve öğretmenlerin ulaşımdaki sorunlarına dikkat çekti

İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol yeni eğitim öğretim döneminin yakında başlayacağını belirterek "2023 – 2024 Eğitim – Öğretim yılının başlamasına 2 hafta kaldı. Okulların açılması ile trafiğe katılacak milyonlarca kişi için hazırlıklı mıyız?" diyerek alınması gereken önlemleri paylaştı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi'ne göre, ilk ders zili 11 Eylül'de çalacak. İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol da yaklaşan dönem öncesi öğrenci ve öğretmenlerin ulaşımda sıkıntı yaşamaması adına alınması gereken önlemleri sıraladığı bir açıklama yaptı. Erol açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "2023 – 2024 Eğitim – Öğretim yılının başlamasına 2 hafta kaldı. Okulların açılması ile trafiğe katılacak milyonlarca kişi için hazırlıklı mıyız?

YAYA ULAŞIMI
Yaya geçitlerinin yer çizgileri kontrol edilmeli, gerekli ise yenilenmelidir. Engelli öğrencilerin ulaşım sorunu; Engelli öğrencilerin ulaşımı da dikkate alınarak bütünsel çözümler üretilmelidir. Engelli rampası olmayan kaldırımlara uygun eğimli rampa yapılmalı, yeni yapılacak kaldırımlar için bu husus dikkate alınmalıdır. Üst geçitlerde bulunan asansörlerin ve yürüyen merdivenlerin bakım ve onarımları yapılmalıdır.


 Okul güzergâhında, ana cadde üzerinde gerekiyor ise yaya geçitlerine trafik sinyalizasyonları konulmalıdır.
Özellikle ilimizde yaya üst geçidi sayısı yeterli olmadığından öğrenciler okullarına gitmek için fazladan yürümek hatta okul servisi kullanmak zorunda kalmaktadır. Bu nedenle, Servis Kullanarak Ulaşım Sağlayacak öğrenciler için; Servis araçlarının kontrolü ( Araç yaşı, gerekli bakım ve kontrollerin yapılmış olması)  araç sürücülerinin eğitimi, araçta hostes bulundurulması, okul önünde park yerlerinin belirlenmesi ile ilgili çalışmalar yapılmalıdır. Servis yolculuğu sırasında öğrencilerin yüksek sesle konuşma, bağırma, kahkaha, kakofoni gibi sürücünün dikkatini dağıtabilecek tutumlarının önüne geçmek için veliler de bu konuda öğrencileri uyarmalıdır.
 

BİSİKLET YOLLARI İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR
Bisiklet yolları ve bisiklet park yerleri ile ilgili çalışmalar yapılmalıdır. Üst geçitlerin,  bisiklet kullanımına elverişli, bisikletin kolayca taşınmasına ve/ veya sürülmesine uygun tasarımla yapılması ya da yenilenmesi gerekmektedir.

OKUL ÇEVRESİ AYDINLATILMALI  
Öğrencilerin güvenliği için okul yolları ve öğrencilerin yürüyüş güzergahları, duraklar ve indi – bindi yaptıkları yerlerdeki aydınlatma sistemleri kontrol edilmeli, var ise arızalar giderilmeli, gerekiyor ise çevreci (güneş enerji sistemli) yeni aydınlatma ekipmanları eklenmelidir.  
Okul önlerinde trafik zabıtaları sadece okullar açıldığında değil tüm eğitim – öğretim yılı süresince görev yapmalıdır.
Okul çevresindeki MOBESE kameralarının bakım ve onarımı yapılmalı, düzgün çalışır hale getirilmelidir.

KAPALI OLAN TREN İSTASYONLARI AÇILMALI 
Ayrıca üniversitelerin de yeni öğretim yılına başlaması ile şehirlerarası ve ilçeler arası ulaşım daha da önemli hale gelecektir. Bu nedenle kapalı olan Köseköy, Tütünçiftlik, Kırkikievler ve Tavşancıl tren istasyonları da hizmete açılarak karayolu trafiği hafifletilmelidir. 28 Ağustos 2023 Sevgi ve saygılarımla