GTÜ Sanayicilerle Buluştu
GTÜ, bölgedeki Organize Sanayi Bölgelerinin (OSB) Bölge Müdürleri ve temsilcileriyle bir araya gelerek üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirme ve özellikle yeşil dönüşüm alanında ortak projeler geliştirme konularında fikir alış-verişinde bulundular.
Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, rektör yardımcıları Prof. Dr. Mahmut Durmuş ve Prof. Dr. Elif Damla Arısan, bölgedeki OSB bölge müdürleri ve temsilcileriyle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. GTÜ kampüsünde gerçekleşen etkinlik, üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi, bölge ekonomisine katkı sağlayacak ortak projelerin geliştirilmesi ve özellikle sanayide yeşil dönüşüm konusunda üniversitenin sahip olduğu yetkinliklerin sanayicilerle paylaşılması amacıyla düzenlendi.
Rektör Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, toplantının açılış konuşmasında üniversite ve sanayi arasındaki güçlü bağın önemine dikkat çekti. Mantar, "Üniversite olarak bölgemizdeki sanayi kuruluşlarıyla kuracağımız derin ve anlamlı iş birlikleri, hem akademik bilgi birikimimizi sanayimizin güncel ve gelecekteki ihtiyaçlarına yönlendirmemizi sağlayacak, hem de sanayimizin rekabet gücünü artıracak inovatif ve katma değerli ürünlerin ortaya çıkmasına zemin hazırlayacaktır," ifadelerini kullandı. Rektör, GTÜ'nün etkin ve yetkin akademik kadrosunun yanı sıra, sanayinin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasında kritik öneme sahip olan yeşil dönüşüm alanındaki bilgi birikimi ve uzmanlığı ile de sanayiye önemli katkılar sunabileceğini vurguladı.
Prof. Dr. Mahmut Durmuş ise konuşmasında GTÜ'nün kapsamlı altyapı olanaklarını ve sanayi ile olan etkileşimini detaylandırdı. Üniversitenin son teknolojiyle donatılmış laboratuvarlarının sanayicilerin Ar-Ge çalışmalarına destek olabileceğini belirten Durmuş, "Sanayi kuruluşlarımızla yakın temas halinde olarak, onların ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretebilir, üretim süreçlerini daha verimli hale getirmelerine yardımcı olabiliriz. Özellikle küresel ölçekte giderek önem kazanan yeşil dönüşüm sürecinde üniversitemizin mühendislik, temel bilimler ve sosyal bilimler alanlarındaki multidisipliner yetkinliği, sanayimizin çevreye duyarlı ve sürdürülebilir üretim modellerine geçişinde rehberlik edecektir," dedi. Prof. Dr. Durmuş, GTÜ'nün enerji verimliliği, atık yönetimi, döngüsel ekonomi ve temiz teknolojiler gibi konulardaki uzmanlığını sanayicilerle paylaşmaya ve ortak projeler geliştirmeye hazır olduklarını ifade etti.
Toplantının ardından, katılımcılar GTÜ'nün ileri araştırma laboratuvar altyapılarını gezerek üniversitenin yeşil dönüşüm alanındaki potansiyelini de içeren teknolojik imkanlarını yerinde incelediler. Laboratuvar ziyaretleri sırasında akademisyenler, devam eden araştırma projeleri ve sanayicilerle yapılabilecek olası iş birlikleri hakkında detaylı bilgiler aktardılar.