Gebze Genç Refah İlçe divanı yaptı

Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları Ocak ayı ilçe divanı yoğun bir katılımla gerçekleşti. İlçe Divanı'na; İl Gençlik Koları Başkanı Rıdvan Özay, İl Sorumlusu Yücel Gök İlçe Başkanı Engin Kılıç ve İlçe Yöbetim kurulu üyeleri katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan divanda selamlama konuşmasını Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Gençlik Başkanı Halil Bilikçi  yaptı. Bilikci; konuşmasında  ilk ilçe divanını yaptıklarını 18 Mahalle teşkilatını kurduklarını gebzeyi 4 Bölgeye böldüklerini ve Bölge başkanlarını atadıklarını söyledi. Bilikci Sakarya Kent Meydanında yapılacak olan Seninleyiz Küdüs Mitingine buradaki tum arkadaşlarımızla katılacağız.ilgiden dolayı tüm Genç  ilçe yönetimi ve mahalle yönetimlerine teşekkürlerini iletti. Bilikci’nin ardından söz alan ilçe Eğitim Başkanı Emin Çiçek Sosyal medya ahlakı konulu  sunum yaptı
Sosyal Medya Ahlâkı
 
Sosyal medya¸ bu yüzyılın başlarında dünya gündemine giren bir kavramdır. Sosyal medya denince¸ internet temeline dayalı özel iletişim kanalları kastedilmektedir. Bu kapsamda¸ messenger¸ twitter¸ facebook¸ viber¸ instagram gibi iletişim yolları insanların gündemine girmiştir. Müslümanlar da bu dünyaya çok kısa sürede ve yoğun olarak adapte olmuşlardır. Bu iletişim kanallarında resimler¸ yazılar¸ yemekler¸ nişan¸ düğün merasimleri¸ çeşitli içerikli mesajlar¸ sohbetler sürekli paylaşılmaktadır. Tabîî bu paylaşımlarda bir ölçü de bulunmuyor. Giderek bu dünya Müslümanların değerlerini¸ erdemlerini kısacası ahlâklarını örseleyen ve zedeleyen bir hâl almaktadır. Özellikle bazı paylaşımlarda dînen ve ahlâken aslâ tasvip edilemeyecek manzaralar ortaya çıkmaktadır.
Sosyal medyanın ahlâk kurallarına uygun kullanılması için şu hususlara mutlaka dikkat etmek gerekir:
1. Emânet anlayışı. Yazı¸ söz¸ göz¸ sağlık her şey bize emânettir. Yerinde kullanmak gerekir.
2. Tecessüs yasağı. Mesaj ve paylaşımlarda başkalarının özel hayatını ihlal edecek bir duruma düşmemek gerekir. Başkalarının ayıplarını araştırmamak ve bunları ortaya dökmemek lazım gelir.

3. Mahremiyetlere mutlaka riâyet etmek gerekir. Mesela karı-koca ve aile arasında kalması gereken mahrem ilişkilerin herkese açık hâle getirilmesi dinen sakıncalı ve günaha sebep olan davranışlardır.

4. Başkalarını özendirecek¸ rencide edecek paylaşımlardan kaçınmak gerekir. Mesela yiyecek ve giyecek paylaşımları bu kısma girer.

5. Sırların korunması gerekir. Sırlar aslâ sosyal medyada paylaşılmamalıdır.

Şunu da ifade etmek gerekir ki; bu sosyal medyayı kuranların farklı hedefleri vardır. Aileyi çökertme mücadelesi şeytani bir mücadeledir. Bir zamanlar bu iş büyük oranda sihir, falcılık vs. ile yapılırdı. Şimdi o bâtıl işlere ek olarak, sosyal medya aracılığıyla da ailelere zarar veriliyor olabilir. O zararları gidermek için hem anne ve babaların hem de ihlaslı arkadaşların birbirlerini takip etmeleri, kötülüğe meyil gördüklerinde hakkı ve sabrı tavsiyede bulunmaları gerekir. İnsanlar nasıl falcılık yapıyor diye kahve içmeyi, büyü yapıyor diye makas, ip, bıçak vs. kullanmayı bırakmıyorsak kötü amaçla kullananlar var diye dünyanın en kalabalık ülkesi Çin’i bile geçmiş, tabiri caizse bir “Facebook ülkesi”ni görmezden gelemeyiz.
 
Bir başka husus da şudur: Sosyal medyayı oluşturanlar bu medya kanalıyla oluşan bilgi bankalarını kendi mülkü olarak kabul edip korkunç paralarla satmaktadır. Bu da İslâm'a aykırı bir durumdur.

İşte bütün bu olumsuzluklara düşmemek için sosyal medya ahlâkı oluşturup bunu o ahlâk ve âdâb dâhilinde kullanmak gerekir. Dedi.